Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Новий вірус на Android викрадає банківські дані користувачів

Співробітники компанії ESET розповіли про новий вірус, який орудує на даний момент в мережі. Мобільний троян проникає в системні папки гаджетів на Android, звідки викачує всю інформацію про банківські рахунки користувача. Дану інформацію опублікували західні ЗМІ з посиланням на розробників антивірусного програмного забезпечення ESET.

Як повідомляється, на початку 2017 року експерти компанії виявили вірус, який передавав інформацію про особові рахунки користувачів акаунтів Google. Тоді шкідлива програма була своєчасно ліквідована. Однак новий троян ніяк не проявляє себе, «безшумно» завантажуючи дані зі смартфонів і планшетів. До слова, вірус був помічений вже в декількох додатках інтернет-магазинів, що скачали за допомогою Play Market.

Крім того, співробітники ESET виявили ще одне місце «проживання» цієї шкідливої ​​програми. Так, згідно з попередніми даними, троян «гуляє» по мережі під виглядом аркадной гри Jewels Star Classic. При цьому наголошується, що через активність ботів в коментарях під цією мобільного грою з'явилися позитивні коментарі, що може ввести користувачів в оману.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь