Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Skype з'явилася голосова помічниця

Додаток месенджера Skype поповнилося віртуальною помічницею Cortana, яка була інтегрована в утиліту. Тепер листуючись в чаті, користувачі iOS- або Android-пристроїв можуть отримувати від віртуальної асистентки відповіді на різні питання, що цікавлять їх. Про це повідомили представники компанії Microsoft.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Cortana зможе запропонувати користувачеві найближчий ресторан або вибрати найбільш зручний для користувача сеанс фільму. Даний «розумний» підхід асистентки став можливий завдяки контекстному аналізу повідомлень. При цьому Cortana розпізнає, коли господар каже про майбутні події або заходи, після чого сама додає їх в календар.

Крім того, розробники відзначили, що в Skype з'явиться окремий чат, який безпосередньо буде пов'язувати користувача і віртуальну помічницю. Користувач може обмінюватися повідомленнями з Cortana, задаючи їй найрізноманітніші питання, наприклад, ім'я актора, що знявся в тільки що переглянутому фільмі або прогноз погоди на завтра.

Варто відзначити, що даний додаток з вбудованою помічницею доступний зараз тільки жителям США, а про реліз Cortana в інших країнах поки не повідомляється. До слова, асистентка вже «вивчила» 8 мов.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь