Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Через надлишок українців Польща не має наміру приймати біженців

Уряд Польщі не погодився в рамках нової програми Євросоюзу по переселенню приймати біженців, оскільки Республіка вже прийняла багато українців. Заяву глави польського МВС Маріуша Блащака процитували місцеві ЗМІ.

Згідно з повідомленням, Польща не буде декларувати прийом біженців, так як свого часу держава прийняла велику кількість громадян України.

При цьому міністр додає, що переселення не буде ефективним механізмом, а лише призведе до величезної хвилі міграції біженців на територію Євросоюзу. І мова навіть не про тисячі, а про мільйони людей.

Крім того він зазначив, що в Республіці налічується понад мільйон українців, частина яких, до слова, не тільки є трудовими мігрантами, а й переїхали на територію Польщі внаслідок російської агресії. Однією з основних переваг цього факту є те, що громадяни України добре інтегруються в сусідній країні, на відміну від мусульман.

Нагадаємо, в кінці минулого місяця Єврокомісія запропонувала країнам-союзникам створити нову програму переселення, яка дозволить протягом двох років розподілити 200 тисяч біженців з півдня на територію країн Європи. Відомство має намір відкрити легальні канали для людей, які потребують міжнародного захисту і шукачів притулку в ЄС.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь