Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Греції запалили вогонь зимових Олімпійських ігор-2018

Вчора, 24 жовтня, на стадіоні «Олімпік» в Греції пройшла церемонія, присвячена запалюванню вогню XXІII зимових Олімпійських ігор, які в цьому сезоні відбудуться в південнокорейському Пхенчхані з 9 по 25 лютого. Дана інформація з'явилася на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України.

Так, представники комітету розповіли, що захід проходив відповідно до давньої традиції за участю верховної жриці богині Гери. Відзначається, що честь бути першим факелоносцем випала грецькому лижникові Апостолосу Анджелісу, який в даний момент вже володіє ліцензією в Пхенчхан. Після символ Олімпійських ігор був переданий бронзовому призеру зимових ігор 2012 року, колишньому футболістові ФК «Манчестер Юнайтед», корейському спортсменові Цзи Суну.

Відзначається, що вогонь протягом тижня буде подорожувати по території Греції, після чого реліквію 1 листопада доставлять в Південну Корею, де в цей день буде дано старт національній естафеті Олімпійського вогню. Даний захід пройде через 17 населених пунктів Республіки, а участь в естафеті візьмуть 7500 факелоносців. До слова, загальна протяжність маршруту, якій подолає вогонь, складе 2018 кілометрів, що уособлює рік проведення зимових змагань.

Примітно, організатори в цьому сезоні пообіцяли сюрпризи, пов'язані з транспортуванням факела, коли той приземлиться на територію Південної Кореї.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь