Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Українці скорочують свої витрати в Польщі

У Головному статистичному управлінні Польщі порівняли дані про витрати іноземців, які приїжджають в країну, за кілька останніх років. Фахівці прийшли до висновку, що туристи цієї категорії з кожним роком залишають в містах Польщі все більше грошей.

Так, в минулому році іноземні приїжджі витратили в магазинах, ресторанах, кафе, в готелях, на ринках, заправках, а також в пунктах, що надають різні послуги, в цілому, 43,5 млрд злотих (понад 10 млрд євро). В Головному управлінні статистики відзначають, що це - найвищий показник з 2014-го року, тобто, з того часу, коли почалися спостереження. Цікаво, що найбільш щедрими були туристи з Німеччини. На їх частку припадає приблизно 46,3 % всіх витрат іноземних громадян. Наступне місце в списку (слід зазначити, що з великим відривом) займає Україна. Громадяни нашої країни витратили в сусідній державі 20,7 % від загальної суми витрат іноземних громадян. Але при цьому, зазначили в Головному управлінні статистики Польщі, на різні покупки українці витратили на 3% менше, ніж в позаминулому році. Пояснюється це новими митними правилами, які були введені в Україні. Згідно з ними, громадяни, які пробули в Польщі менше 24 годин, можуть ввести в Україну товарів на суму 50 євро. Раніше це були 500 євро.

Піковим в плані витрат грошей в Польщі для України був 2017-й рік. У нинішньому році тенденція скорочувати витрати в цій країні в українців зберігається.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь