Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У столиці Бразилії після сильної повені впали два будинки

Відразу про дві масштабні НП з трагічними наслідками повідомляють з Бразилії. Після повені, яка тривала кілька днів, в одному з кварталів Ріо-де-Жанейро стався обвал двох багатоповерхових житлових будинків.

Відомо, що під уламками загинули 8 дорослих жителів і одна дитина. 9 осіб отримали травми різного ступеня і в даний час знаходяться в лікарнях міста. Ще 16 мешканців вважаються зниклими безвісти.

Рятувальники вже кілька днів розбирають завали. Мешканці сусідніх будинків евакуйовані. Повідомляється, що один з повалених будинків мав 4 поверхи, другий - 6. Влада міста, коментуючи надзвичайний події, відзначила, що обидва будинки були зведені незаконно. Власники будинків не мали ніяких документів, які дозволяють будівництво. Експлуатацію будинків влада бразильської столиці забороняли двічі - в кінці 2018-го і на початку 2019-го років. Однак приписи про виселення людей і знесення приватних будівель виконані не були. Правоохоронні органи міста, а також фахівці з'ясовують всі обставини. Не виключено, що обвал був спровокований сильною повінню, що сталася напередодні. Протягом двох днів в Ріо-де-Жанейро йшли рясні дощі.

Кількість опадів за 48 годин перевищила норму декількох місяців. Потім інтенсивність дощів зменшилася, але вони тривали ще кілька днів.

Вулиці міста перетворилися на річки, потоки води зносили на своєму шляху автомобілі, ламали дерева і споруди. Були закриті школи, урядові структури. Людям радили не виходити з дому. Кілька людей під час повені загинули.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь