Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ВООЗ визнала перевтому та ігроманію захворюваннями

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) визнали перевтому та ігроманію захворюваннями. Відповідна інформація була оприлюднена вчора, 28 травня, на офіційному сайті організації.

Як повідомляється, рішення про включення зазначених «сучасних» недуг в класифікацію хвороб було прийнято під час 72-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка проходила в Женеві (Швейцарія). До слова, не дивлячись на те, що рішення вже підписано, вступить в силу документ тільки з 1 січня 2022-го року.

Примітно, ігроманія - це психологічна залежність від ігор. До її симптомів відносять: порушення контролю над грою (наприклад, особа вже не може контролювати початок, частоту, інтенсивність, продовження і завершення гри), а також підвищення пріоритету ігор над іншими життєвими інтересами і повсякденною діяльністю. Ні для кого не секрет, що такі симптоми призводять до серйозних порушень в особистій, соціальній, професійній та інших важливих сферах життєдіяльності.

Що стосується перевтоми, то вона пов'язана із зайнятістю або відсутністю зайнятості. Часто захворювання призводить до психічного виснаження в результаті хронічного стресу, пов'язаного з роботою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь