Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Канаді вирує масштабна лісова пожежа

У північній частині провінції Альберта в Канаді вже більше трьох тижнів вирує лісова пожежа. Її площа, за повідомленнями канадських ЗМІ, збільшується з кожним днем.

Якщо 19-го травня йшлося про пожежу на 25 000 га, то зараз площа лісової території, охоплена вогнем, становить понад 130 000 га. Такому поширенню вогню сприяють відповідні погодні умови - сильний вітер і стійка висока температура повітря. Пожежі присвоєна найвища в Канаді, шоста, категорія складності. На ліквідацію пожежі кинуті великі сили - десятки одиниць наземної спецтехніки, 8 літаків, 28 вертольотів, майже 600 рятувальників. На допомогу прибули пожежники з сусідніх провінцій: Нова Шотландія, Британська Колумбія, Онтаріо. Вживаються заходи щодо недопущення вогню на території населених пунктів, розташованих в безпосередній близькості до палаючого лісу. Зокрема, пожежникам вдалося врятувати від вогню невелике містечко Хай-Левел. На кілька днів жителям довелося покинути свої будинки - занадто близько до них підходив вогонь.

Характерно, що канадське міністерство освіти оперативно прийняло рішення про звільнення школярів Хай-левел від здачі підсумкових тестів та іспитів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь