Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У столиці Єгипту починають будувати дві лінії монорейки

У Каїрі будуватимуть дві лінії монорейки, чим займеться концерн Bombardier Transportation за британські інвестиції на 1,7 млрд фунтів стерлінгів. Потяги також будуватимуть в Великобританії.

Очолюваний компанією Bombardier Transportation консорціум підтвердив досягнення з урядом Єгипту угоди про будівництво двох ліній монорельсової системи Каїра. Укладення угоди стало можливим завдяки підтвердженню Департаментом гарантування експортних кредитів Великобританії (UK Export Finance) фінансування в розмірі 1,7 млрд фунтів стерлінгів проєкту будівництва ліній монорейки в столиці Єгипту. Це найбільше фінансування проєкту зарубіжної інфраструктури, яке коли-небудь надавалося UK Export Finance.

Будівництво ліній монорейки в Каїрі є частиною плану створення надійної транспортної інфраструктури, що дозволяє задовольнити зростаючі потреби в міських пасажирських перевезеннях при одночасному зменшенні навантаження на навколишнє середовище.

Консорціум під керуванням Bombardier був названий переможцем тендеру в ході міждержавної наради UK-Africa Investment Summit 2020. Урядова гарантія дозволить компанії інвестувати в розвиток і розширення свого виробничого підприємства в Дербі (церемоніальне графство Дербішир) і створити там 100 високотехнологічних робочих місць. Це підприємство - єдине в Великобританії, яке будуватиме рухомий склад для монорейки.

Третина економіки Великобританії становить експорт. У 2019 році торговий оборот країни з африканськими державами оцінювався в 35 млрд фунтів стерлінгів. При цьому Великобританія вважається одним з найбільших іноземних інвесторів в економіку Єгипту, і діяльність UK Export Finance сприяє розширенню міжнародного співробітництва.

Персонал Bombardier в Великобританії налічує 4000 людей, 2000 з яких, включаючи 400 висококваліфікованих інженерів, трудяться в Дербі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.