Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види акумуляторів для телефону

У цій статті ми детально розповімо Вам про види акумуляторів і як правильно ними користуватися, щоб продовжити термін його служби.

Як би далеко не йшли високі технології мобільного зв'язку, час, поки Ви можете ними насолоджуватися, обмежена терміном дії акумулятора https://bilka.com.ua/category/akkumulyatory-dlya-khuavey/, які не піддаються такому швидкому прогресу і залишаються "гирею на ногах" всіх мобільних пристроїв. Половину ваги мобільного телефону становить акумулятор, проте без нього не обійтися. У коротких описах того чи іншого телефону майже завжди можна побачити характеристики акумулятора, що продається разом з телефоном, а саме його електрохімічну систему і ємність (вимірювану в мАг).

І навіть якщо не вказано час роботи телефону з даними акумулятором від https://bilka.com.ua/, знаючи особливості різних конструкцій, можна приблизно прикинути Talk-time і Standby (так коротко називаються час роботи телефону в постійно включеному і постійно вимкненому стані відповідно), а також наскільки клопітним буде їх обслуговування - адже акумулятори чутливі до неправильної експлуатації.

Зустрічаються сьогодні на ринку батареї, які можна розділити в залежності від їх "наповнювача" на чотири основних види:

  1. • Ni-Cd, нікель-кадмієві
  2. • Ni-MH, нікель-метал-гідридні
  3. • Li-Ion, літієво-іонні
  4. • Li-Pol, літієво-полімерні

Нікель-кадмієві акумулятори - акумулятори з найбільш відпрацьованою технологією, мають більш високу енергетичну щільність і здатні видавати струм великої величини. Менш всіх інших критичні до помилок користувачів при експлуатації. Припускають відновлення своєї ємності, але на спеціальній апаратурі і за спеціальним алгоритмом. Найбільш довговічні (кілька років) при правильній експлуатації і своєчасному обслуговуванні, число циклів заряду / розряду може досягати 1000 і більше. Але мають великий саморозряд (до 10% протягом перших 24-х годин) і схильні до ефекту пам'яті (зниження ємності при перезаряді), який усувається періодичними циклами глибокого розряду (приблизно 1 раз на місяць). Talk-time зазвичай не перевищує 100 хв., Standby близько 50год. Перед зарядом рекомендується повний розряд. Повинні зберігатися в розрядженому стані. Екологічно шкідливі при неправильній утилізації. В даний час нові стільникові телефони нікель-кадмієвих акумуляторами практично не комплектуються.

Технічні характеристики:

  1. Внутрішній опір 150 - 400 mOm.
  2. Енергетична щільність> 4 Wh
  3. Ступінь саморазряда перші 7 днів> 15%
  4. Ступінь саморазряда за перший місяць> 20%
  5. Номінальна кількість циклів заряду / розряду> 1000
  6. Максимальна кількість циклів заряду / розряду> 2500
  7. Термін зберігання нового акумулятора до 4х років.
  8. Термін служби обмежений кол-вом циклів зар. / Розр.

Переваги: ​​Низька вартість, висока ймовірність відновлення, робота в широкому діапазоні температур, швидка зарядка.

Недоліки: Висока ступінь саморозряду, ефект "пам'яті", великі розміри, токсичність при неправильній утилізації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь