Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що необхідно знати про опалювачі і турбіни?

При настанні холодів численні власники машин починають включати автомобільні опалювачі, які здатні за кілька хвилин обігріти салон автомобіля і створити теплу і затишну атмосферу, коли за вікном низька температура.

Дані пристрої діляться на два види.

· Перші призначені для нагнітання теплого повітря в салон автомобіля. Їх принцип роботи схожий на роботу звичайного фена.

· Другі опалювачі необхідні для обігріву робочих елементів машини, щоб вона швидше могла заводитися.

Також існують і більш сучасні агрегати, які здатні спочатку обігріти мотор і інші частини автомобіля, а потім і салон машини.

Але буває так, що автомобільний обігрівач виходить з ладу і тому потрібен його ремонт або повна заміна. У нашому інтернет-магазині «Майстер Сервіс» ви можете купити автомобільний обігрівач провідних світових виробників за доступними цінами.

Фахівці в сфері автомобільних систем турбонаддува кажуть, що турбіна є надійним агрегатом, ресурс якого можна порівняти з експлуатаційними характеристиками двигуна. Але на ділі виходить, що протягом встановленого виробником терміну служби турбокомпресор все-таки виходить з ладу, не дивлячись на те, що виробники даних агрегатів стверджують, що ймовірність поломки практично дорівнює нулю. Про це говорить і постійний контроль на сучасних виробничих лініях і в цьому важко сумніватися.

Необхідно пам'ятати, що турбіна без причини не може вийти з ладу. Цьому передують різні неполадки, які можуть бути викликані різними причинами.

• При попаданні в турбіну сторонніх предметів можуть вийти з ладу крильчатки. Навіть незначне пошкодження лопатей призведе до поломки ротора.

• Якщо пошкодився повітряний фільтр, через нього в агрегат можуть потрапити шматки матерії, паперу та інших дрібних елементів.

• Крайка колеса турбіни може пошкодитися при попаданні на неї невеликих металевих частинок з двигуна.

• Колесо турбокомпресора можуть пошкодити частки окалини, які з'являються при руйнуванні каталізатора.

• Недолік масла в турбокомпресорі може привести до виходу з ладу ротора і деталей, які під час роботи пристрою тісно контактують один з одним.

Також існують і інші причини, за якими турбіна може вийти з ладу. У багатьох випадках тільки фахівці зможуть виявити всі несправності агрегату під час його діагностики. Якщо пристрій вичерпало свій робочий ресурс і не підлягає ремонту, доведеться його замінити.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь