Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги власної свердловини

Тенденції сучасного житлового будівництва такі, що багато забудовників все частіше і частіше звертають свої погляди на заміські ділянки. Адже крім хорошої екології, такий вибір обумовлений і суто меркантильними міркуваннями. Сьогодні вартість одного квадратного метра заміського житла нерідко набагато нижча за аналогічний показник для столичної багатоповерхівки. При цьому не можна порівнювати комфорт, зручність проживання - в заміському будинку вони незрівнянно вищі. Звичайно, заміське будівництво не позбавлене своїх недоліків.

В першу чергу, мова йде про системи інженерних комунікацій. Якщо міська квартира апріорі має водопостачання, електроенергію, газ, тепло, то в заміському будинку кожен з перерахованих пунктів - це проблемні питання, які потребують свого вирішення.

Отже, вибираючи в якості майбутнього житла заміський будинок, необхідно визначити перспективи оснащення його всіма комунікаціями. Але перш за все, важлива наявність газу і електрики. Адже теплопостачання такого будинку буде здійснюватися шляхом індивідуального опалення, а воду найкраще використовувати з власної свердловини. Якщо вас цікавить бурение скважин в Хмельницком, то радимо перейти за даним посиланням.

Навіть якщо в місці приватної житлової забудови існує можливість підключення до системи центрального водопостачання, найкраще використовувати воду з підземного джерела. Така вода, по-перше, буде набагато чистішою і якісніше поставлятиметься з центральної труби. Адже свердловина, яка може досягати в глибину кількох сотень метрів, піднімає нагору воду, яка пройшла природне очищення багатошаровими відкладеннями ґрунту.

Погодьтеся, що ніякий фільтр на центральній водонапірній станції не очистить воду настільки, як багатометрові шари землі.

По-друге, маючи власне джерело, можна не хвилюватися про перебої з подачею води. Нерідко на централізованих водонапірних системах відбуваються ремонти, аварії, планові і непланові роботи, підсумком яких завжди стають перебої з постачанням води. Після відновлення водопостачання з крана чомусь тече брудна, з домішками різного характеру вода.

Як підсумок - виходять з ладу фільтри очищення, змішувачі, пральні і посудомийні машини і т. д. Всіх цих незручностей абсолютно позбавлені власники власної свердловини, яку можна облаштувати практично на будь-якій ділянці.

Буріння свердловин - це століттями відомий спосіб видобутку води. Тому технологія буріння вивчена практично досконально і враховує всі найменші нюанси, з якими може зіткнутися споживач. Співробітники спеціалізованих компаній можуть знайти воду навіть на, здавалося б, найбільш безперспективних ділянках.

Безпосередньо процес буріння може займати від одного до п'яти днів в залежності від глибини. До буріння бажано приступати ще до зведення будівель та інших споруд. Обумовлено це двома факторами. По-перше, для бурової техніки потрібен певний оперативний простір для роботи.

По-друге, процес буріння може супроводжуватися викидом бруду, що потребє проведення додаткових робіт з очищення стін будівель.

Важливо знати, що буріння свердловини закінчується складанням спеціальної документації. Оформляється так званий паспорт свердловини, в якому відображаються всі її характеристики, починаючи від діаметра і закінчуючи динамічним і статичним рівнем води в ній.

Такий паспорт необхідний для подальшого обладнання свердловини системою підйому води і подачі її в будинок. Адже від правильно підібраних насоса і автоматики безпосередньо залежатиме якість водопостачання зі свердловини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь