Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Курорти Закарпаття

У Карпатах є кілька курортів, які круглий рік приваблюють натовпи туристів. Тут кожному знайдеться розвага і справа, тому відпочинок в Закарпатті такий популярний. Найбільше в цій місцевості приваблює природа і її неймовірна краса. Гори прекрасні в будь-який час року, і справжні цінителі це знають. Взимку вершини покриваються сніговими шапками, а влітку - тут все потопає в зелені.

Місцеві водойми мають кришталево-блакитну воду. Місцеві розваги спрямовані на різних туристів. Тут зможуть знайти собі місце пенсіонери, закохані парочки, галасливі компанії і навіть сім'ї з дітьми. Крім очевидних гірськолижних розваг на курорті Воєводино можна здійснювати піші або велосипедні прогулянки, рибалити, кататися верхи.

Багато хто приїжджає на Закарпаття, щоб відправитися в гірський похід або влаштувати пікнік. Місцева атмосфера допомагає злитися з природою і відчути її силу. Багато тут відпочивають насамперед душею від міської суєти і побутових проблем. У Закарпатті більшість ресторанів готує з екологічно чистих продуктів, а в місцевих магазинах можна купити найсмачніші сири і приправи. Тут просто приємно вийти з готелю або будиночка, щоб окинути поглядом гори, рівнини і пагорби.

У багатьох, хто побував на Закарпатті мелькала в голові думка, де знаходишся. Начебто і Словаччина, і Угорщина, і Україна. Але саме українського на цих землях найменше. Що подивитися в Ужгороді - такої думки не повинно виникати. Це і Ужгородський замок, і міська ротонда, кафедральний собор і таке інше. А краще вникнути в європейсько-українську атмосферу пішохідних центральних вуличок міста. Тут безліч цікавих кафе і ресторанів.

Але є і особливе - корчма "Деца у нотаря" (Сто грам у нотаря). Це місце вже вважається культовим закладом Ужгорода. Таблички з смішним зміст всюди. Наприклад, зустрічає табличка з написом: "Якщо йдеш тверезим, то це наша вина. Якщо йдеш п'яним - то це твоя радість". Тут навіть голодувати приємніше, ніж в іншому закладі. Також є оригінальне кафе "падонки Ужгород". Особливо приверне байкерів, бо куди не подивитися в цьому кафе - скрізь мотоцикли і вся атрибутика.

У Закарпатті величезна кількість готелів з послугами СПА, а також є курортні зони, де можна поправити здоров'я і пройти санаторне лікування. У Закарпатті є туристичні маршрути, в яких поєднується відвідування історичних місць і музеїв. Тут можна замовити сплав по річці або відвідати термальні джерела. Багатьох туристів приваблює село-музей під відкритим небом. Щороку на даній території проводяться різноманітні фестивалі та свята, куди з'їжджається безліч туристів.

Кращий час для відпочинку в Закарпатті - це літо, зима і середина весни. Місцева природа, рідкісні види тварин і рослин допоможуть залишити незабутнє враження. До того ж в таких краєвидах виходять відмінні фотографії. Багато, хто відвідав це місце вперше, стають фанатами такого відпочинку і прагнуть приїхати ще. У спекотні сезони туристичні агентства продають на цей напрямок гарячі тури.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь