Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати штори і їх колір?

Які штори вибрати, щоб вони вписалися в дизайн, виглядали презентабельно? Фіранки служать прикрасою житла, виконують естетичну і практичну функцію - затемнюють від прямих сонячних променів. Зрозуміти, до яких шпалер які штори підійдуть, краще після закінчення ремонту і розміщення меблів. Ви побачите, який колір, інші компоненти домінують в інтер'єрі, як їх підкреслити або врівноважити з допомогою портьєрних тканин.

Популярні види штор

Які штори підійдуть в плані практичності, зручності і естетики? Пропонуємо розглянути варіанти модних фіранок.

Рулонні, касетні штори

Рулонні штори - полотнище тканини з обважнювачем внизу і основою-валиком. Виріб закріплюється на вертикальній поверхні: на вікні, стіни, стелі. Касетні рулонні штори забезпечені алюмінієвим або пластмасовим коробом. Він закриває механізм, що призводить рулон в рух, і служить захистом від пилу. При монтажі на віконний проріз зручно провітрювати приміщення, забезпечується повна світлоізоляція.

Конструкція підходить для кухні, спальні, дитячої на період денного сну. Альтернатива довгим портьєрам або варіант, коли потрібно повне затемнення. Можуть бути виготовлені з блекаута - світлонепроникної тканини, затемнюючої приміщення на 90-100%. Доречні для інтер'єрів в стилі лофт. Механізм підйому електромеханічний, ланцюговий або пружинний. Щоб замовити пошить шторы киев цена можна дізнатись за посиланням.

Які штори в спальні розташовують до відпочинку і релаксу: щільні, спокійних відтінків (кремові, оливкові, кавові). Візерунки помірні - квіткові мотиви, дрібний малюнок, вензель.

Римські штори

Використовуються у випадках, коли робоча поверхня (письмовий стіл, стільниця) прилягають впритул до підвіконня. Квадратна або прямокутна штора виготовляється за розміром віконного отвору, управляється за допомогою ланцюжка: тканина збирається в горизонтальні складки. Карниз для римської штори оснащений спеціальними каретками, які забезпечують роботу механізму. Саме полотно кріпиться до верхньої частини карниза на липучку.

Тканини з захисним просоченням від вологи і жиру - варіант для кухні, з яскравим малюнком або з однотонних натуральних тканин - для дитячої. Римські або рулонні штори так само, як і функціональні фіранки і жалюзі, вважаються практичними. Ось які штори на кухню вам підійдуть. Доречні також легкі портьєри, тюль, ламбрекен. Кольорову гаму прив'язуємо до концепції приміщення.

Римські штори використовують в сучасних, класичних інтер'єрах, лофт, прованс, хай-тек, авангард.

Японські панелі

Які штори краще виглядатимуть на вікнах «в підлогу» або на отворах з широкими простінками? Японські панелі. Це прямокутні відрізки тканини, забезпечені обважненням в нижній частині, пересуваються за допомогою спеціального рейкового механізму. Комбінація контрастних панелей з підібраних за кольором і фактурою тканин - безпрограшна комбінація.

Монтуються до стельової рейки. Необхідно не тільки зрозуміти, який колір штор підійде для інтер'єру, але і визначитися з тканинами для пошиття. Японські панелі з натуральних тканин - бавовни, льону, сатину - використовуються для спальні, інтер'єру в еко-стилі. Які штори в дитячу оптимальні? Для юних домочадців вибираємо натуральні гіпоалергенні матеріали. Малюки будуть раді фіранкам із зображенням казкових героїв.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь