Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати інтернет-провайдера?

Вибір інтернет-провайдера починається з визначення потреб:

  1. Тривалість виходу в інтернет за часом
  2. Швидкість з'єднання
  3. Кількість місячного трафіку

На дворі 2016 рік. Тарифні плани з помегабайтною оплатою відійшли на задній план поступившись місцем безлімітним тарифним сіткам. Питання, якого інтернет-провайдера вибрати, починається з визначення способу підключення:

  1. Оплачується місяць підключення безлімітного інтернету з обмеженою швидкістю згідно з тарифом. Вартість визначається пропускною здатністю каналу.
  2. Купується обсяг місячного трафіку, з можливістю витрачення оплачених мегабайт завчасно. Швидкість обмежена обладнанням інтернет-провайдера. Витративши оплачений обсяг інформації, швидкість з'єднання падає до мінімуму.

Як підключити інтернет

Підібравши тариф, вибравши відповідну швидкість з'єднання, розрахувавши фінансові витрати на домашний интернет, вибирати який інтернет-провайдер краще, передчасно. Визначтеся з типом підключення до Всесвітньої павутини.

Типи підключення

Для домашнього використання вибирають оптоволоконное з'єднання або ADSL. Супутникове з'єднання дороге задоволення, мобільні технології невигідні в домашніх умовах.

Питання який інтернет-провайдер краще, не зовсім коректний. Правильніше буде розбити його на два підпитання:

  1. Який тип інтернет-з'єднання краще?
  2. Як мінімізувати витрати?

Відповідь проста: «з максимальною швидкістю виходу в інтернет і передачі даних». І завдання знайти інтернет-оператора який поєднує цей показник з прийнятною ціною.

Технології виходу в інтернет

ADSL з'єднання

Мережевий доступ реалізується по телефонних лініях. Використовується технологія передачі сигналу зі збільшеною пропускною спроможністю. Для з'єднання необхідно мати ADSL модем, наявність спліттера - є перехідником, його мета вихід в інтернет з одночасним доступному до телефонних дзвінків. Якість модему впливає на стабільність з'єднання і швидкий прийом / передачу даних.

Тарифи ADSL засновані на наданні певного обсягу трафіку з максимальною швидкістю виходу. Багато провайдерів стали застосовувати безлімітні тарифні плани, без обмеження на скачування і використання повною пропускної потужності каналу зв'язку.

Кілька слів про швидкість. Дане з'єднання має несиметричний канал зв'язку. Чи означає ця велику вхідну швидкість щодо вихідної.

При вхідного швидкості в 6144 КБ / сек виходить буде в районі 768 кб / сек.

Оптоволоконних з'єднання

Вихід в мережу здійснюється по кабельних мережах, протягнутим до комп'ютера. Використання цієї технології дозволяє досягти максимальних показників швидкості з'єднання, зменшити витрати на підключення.

У народі такий тип підключення прийнято називати «виделенка». До цього визначення відносяться способи зв'язку з використанням кручений пари. У цьому типі з'єднання головним є не обладнання провайдера, а якість клієнтської сторони. Як правило, заявлена ​​провайдером швидкість не відповідає реальній з причин проблем з прокладанням кабелів і дешевим вузлів передачі даних. Як вибрати інтернет-провайдера в таких умовах?

Основною проблемою виділеного з'єднання є ненадійність зв'язку, викликана установкою дорогого устаткування в доступних для вандалів місцях. Прокладка нових ліній зв'язку (на відміну від ADSL використовують телефонні лінії) відбувається з недотриманням норм ГОСТу. Хороші провайдери стежать за станом своїх мереж. Обриви трапляються рідко - нетривалий проміжок часу. Інші фірми, що надають дану послугу, можуть халатно ставитися до цих моментів, особливо за відсутності конкуренції в регіоні. Зрозуміти який провайдер краще можна зв'язавшись зі службою технічної підтримки. Провести аналіз спілкування оператора на його обізнаність і ввічливість проведення консультації. Тому можна зробити висновок про всю конторі в цілому.

Пам'ятайте, що якісна виділена лінія має реальні ip адреси для клієнтів, відкриті порти без обмеження по контенту. Уточнити показники можна в тих. Підтримки організації та перевірити цими питаннями якість сервісу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь