Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що необхідно знати, орендуючи будинок?

На сьогоднішній день більшість угод, пов'язаних з орендою житла, протікає вкрай ризиковано для орендарів. Оренда будинків теж не є винятком. У зв'язку з випадками шахрайства, що виникають через непорядність власників житла, багато орендарів терплять фінансові збитки.

Шахрайство - це дуже поширене явище, властиве великим містам, регіональним столицями і містах-портам, в які часто приїжджають численні туристи та іноземці. Ось тут недобросовісні власники нерухомості і наживаються на довірливості і необізнаності людей.

Як визначитися з ціною?

Можна зустріти як дуже відкритих і чесних людей, так і досить корисливих і хитрих. Тому, якщо ви хочете зняти приватний будинок в місті, зверніть вашу увагу на арендаплюс в першу чергу. Адже багато орендодавців значно завищують вартість проживання, розраховуючи на необізнаність орендарів. Знайти відповідне житло можна і самостійно. Для цього потрібно зайти на спеціалізований сайт.

Люди намагаються знайти житло в такому місці, де можна насолодитися красою природи прямо з вікна. Але, в цьому випадку варто врахувати, що вартість добової оренди даного житла буде дуже високою. І якщо ви не розраховуєте витрачати багато грошей, то вибирайте краще не дуже дорогий варіант. Але такий, щоб і до центру було недалеко, і район був екологічно чистим. Прекрасним вибором буде оренда будинку в районі водойм або річки, або ж зняття котеджу в області.

Як вибрати житло?

Якщо ви шукаєте житло через Інтернет, то зверніть увагу на рейтинг орендодавця і відгуки про нього, а також на документи орендодавця. Сайт arendaplus, можливо єдиний сайт, який має в наявності усі документи (https://arendaplus.lviv.ua/ua/static/reservation - то для вас) які підтверджують законність надання послуг з оренди житла. Ну, а якщо вибираєте житло через газету, тоді вам варто покластися лише на свою інтуїцію. Обов'язково враховуйте такий факт, що шахраї досить часто плутаються в ціні і дають трохи розмиту інформацію про стан будинку, що здається в оренду.

Оглядаючи обраний будинок, зверніть увагу, в якому стані знаходяться приміщення, чи присутні всі заявлені комунікації, чи справна сантехніка. І тільки переконавшись у тому, що житло знаходиться в хорошому стані, переходьте до складання договору оренди.

Крім цього, візьміть до уваги зручність транспортної розв'язки, інфраструктуру і наявність автостоянки (якщо ви прибули на власному автомобілі).

Документи, які потрібно надати

Щоб орендувати житло в Україні, потрібно надати лише копію свого паспорта людині, що здає житло. Але якщо вас попросять залишити копії або оригінали ще якихось документів, то будьте обережні, адже їх можуть використовувати абсолютно для інших цілей . Якщо ви вирішили зняти заміський будинок, краще віддайте перевагу орендодавцям, зареєстрованим в якості приватних підприємців, які мають власний офіс. Отже, якщо виникнуть проблеми, ви їх зможете швидко вирішити.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь