Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Катарі запустили нову лінію трамваю

У новому місті Лусаїл у Катарі національна залізнична компанія Qatar Rail приступила до дослідної експлуатації першої лінії трамвая, що отримала назву Orange. На лінії шість підземних станцій оснащених системами кондиціонування повітря. На одній зі станцій передбачено пересадження на лінію метрополітену м. Доха. Рух здійснюється щочетверга з 6:00 до 23:59, п'ятницями — з 14:00 до 23:59, в інші дні — з 6:00 до 23:00.

Компанія Alstom поставила до Лусаїла 28 вагонів трамвая Citadis X05, розрахованих на швидкість руху до 60 км/год. Кожен низькопідлоговий вагон довжиною 32 м, що складається з п'яти секцій, обладнаний 64 місцями для сидіння та вміщує до 209 пасажирів. У салоні, оформленому з використанням національних мотивів, передбачені місця двох класів: Standard та Family. Вагони оснащені пристроями кондиціювання, шістьма інформаційними дисплеями та USB-портами.

Крім того, Alstom поставила та змонтувала пристрої тягового електропостачання, систему управління рухом Urbalis 400 на основі технології CBTC та платформні двері для станцій. У виконанні замовлення для Лусаїла брали участь підприємства компанії Alstom в Екс-ан-Провансі, Ле-Крезо, Ла-Рошелі, Орнані, Тарбе та Війєрбані (все - Франція), а також у Барселоні (Іспанія).

Згідно з планами мережа трамвая в Лусаїлі складатиметься з чотирьох ліній загальною довжиною 28 км із 25 станціями, дві з них з пересадкою на лінії метро. Окремі ділянки планується прокласти у тунелі. Протягом 19 км на мережі буде застосовано розроблену Alstom систему наземного струмознімання APS.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.