Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Порядок проходження військової служби у ЗСУ буде змінено відповідно до стандартів НАТО

У Міноборони України планують внести зміни до Положення про проходження військової служби у Збройних силах. За інформацією відомства, ці зміни базуватимуться на стандартах кадрового менеджменту НАТО.

Зміни передбачають декілька основних нововведень. Вони планують чітко розмежувати та регулювати норми проходження військової служби в мирний час та в особливий період. Також військовослужбовці будуть призначатись на посади, які відповідатимуть їх фактичним військовим званням. Міноборони планує встановити мінімальні та максимальні терміни вислуги та у військовому званні, а також впровадити проведення ротації військовослужбовців на посадах для набуття необхідного досвіду. Окрім того, особи, кандидатури яких двічі відхилялися від просування по службі, можуть бути рекомендовані до звільнення.

Варто зазначити, що після розробки змін Міноборони, вони повинні пройти затвердження Кабміном та президентом. Цей процес є важливим етапом у внесенні нововведень до системи проходження військової служби в Україні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.