Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Перерахунок пенсій: кому і наскільки підвищать виплати?

Починаючи з 1 липня, українські пенсії будуть збільшені для певної категорії людей, які чекали на це протягом тривалого періоду.

Згідно з поясненням голови правління Пенсійного фонду України, Євгена Капінуса, ця зміна стосуватиметься науковців, державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування. Розмір їхніх пенсій був заморожений в рамках реформи, яка покликана вирівняти високі пенсії зі звичайними. Водночас звичайні пенсії за віком регулярно перераховувалися. Тим пенсіонерам, які отримували спеціальні пенсії, надавалась можливість перейти на загальну пенсію за бажанням.

Індексація, запланована на липень, стосуватиметься виплат, які були призначені до 31 грудня 2022 року. Розмір підвищення в середньому складе 19,7%, проте для кожного пенсіонера сума збільшення буде різною. Наприклад, ті люди, чиї пенсії зараз становлять 5076 гривень без урахування додаткових платежів, отримають доплату приблизно в розмірі 1000 гривень.

Якщо загальна пенсія, призначена згідно із загальним законом, перевищує пенсію державного службовця, то таку особу автоматично переведуть на загальну пенсію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.