Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Польоти над Білоруссю забороняють

Європейський Союз в особі "свого" агентства з безпеки польотів закликав всі країни ЄС заборонити польоти над територією Білорусі для всіх літаків авіакомпаній, зареєстрованих в країнах Євросоюзу.

Напередодні агентство з безпеки польотів Європейського союзу (EASA) закликало компетентні органи держав-членів EASA проінструктувати експлуатантів повітряних суден, основний офіс яких знаходиться на їх території, про те, що виконання польотів в повітряному просторі Білорусі забороняється. Про це йдеться у виданій директиві з безпеки EASA.

Окремо відзначено, що польоти можуть бути можливими тільки для безпечної роботи в непередбачених обставинах.

У документі зазначено, що мета заборони - зниження потенційного ризику для пасажирів і екіпажів, який може виникнути в результаті польотів над Білоруссю. Директива буде переглядатися в міру необхідності і в будь-якому випадку з інтервалом не більше одного місяця. Національні агентства з контролю за ринком повинні ввести ці заходи в дію протягом двох днів.

Це пов'язано з фактичним актом повітряного піратства, коли заради затримання білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича, який знаходився на борту лайнера авіакомпанії Ryanair, влада Білорусі примусово посадила літак, що летів в повітряному просторі країни рейсом "Афіни-Вільнюс".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.