Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як отримати довідку про несудимість?

Довідка про несудимість входить до пакета основних документів, належить до категорії базових. Вона свідчить про те, що у конкретної фізичної особи немає правопорушень, які тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Довідка виступає як витяг з єдиної бази МВС, відповідно, цей документ оформляється лише за безпосереднього звернення до інстанції. У статті ми зробимо короткий огляд на особливості отримання цього різновиду офіційних довідок.

Якщо ви зіткнулися з необхідністю мати довідку на руках, ви можете замовити витяг про несудимість на сайті спеціалізованої компанії. Делегування процесу її отримання фахівцям суттєво прискорює процес отримання кінцевого документа.

Довідка про несудимість: особливості

Як уже згадувалося вище, цей документ можна отримати за безпосереднього звернення до Міністерства внутрішніх справ України. Вона завжди друкується на фірмовому бланку, в якому зазначаються певні дані, які безпосередньо стосуються цільового призначення довідки.

При її отриманні необхідно брати до уваги той факт, що документ може мати різний термін дії. Він коливається від 1 місяць до 1 року. Кінцевий термін залежить від цільового призначення документа, куди саме вам потрібно його надавати. Це пов'язано з тим, що кожен державний орган чи установа пред'являють свої терміни до цього документа.

Правила отримання довідки про несудимість

Отримати довідку цього формату можна двома способами. Перший передбачає особисте звернення до сервісних центрів при МВС. Процес передбачає безпосереднє відвідування відділення з усіма аспектами: від необхідності простоювання в чергах до збору додаткового пакета документів.

Другий спосіб – подання заявки до офіційних компаній. Вони надають цей формат послуг вітчизняним клієнтам. Співпраця суттєво спрощує процес отримання довідки – бюрократія лежить у зоні відповідальності менеджера.

Щоб скористатися послугами такої компанії, спершу треба зв'язатися з її представником телефоном або через форму зворотного зв'язку на сайті. Після цього потрібно надати копію паспорта або ID-картки, внести оплати та заздалегідь узгодити формат отримання документа. Можливе надсилання довідки про несудимість по Україні з допомогою вибраної клієнтом логістичної компанії, але дана опція обговорюється в окремому порядку.

Сподіваємося, що вам сподобалася дана публікація. До скорої зустрічі!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.