Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Порти Одеської області обробили понад 50 мільйонів тон вантажів

В Одеській області вже відомі результати роботи портів протягом 2023 року. За цей період об'єм перевантажених вантажів в портах регіону перевищив 50 мільйонів тонн, що на 15% більше порівняно з попереднім роком. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації, Олег Кіпер.

Більшість цих вантажів становили експортні партії агропродукції, призначені для різних країн світу, серед яких Єгипет, Китай, США, Туніс, Іспанія, Італія, Греція, Туреччина, Румунія, Алжир, Нідерланди, Болгарія, Пакистан та Бельгія.

Зазначимо, що протягом цього періоду до Одеської області прибуло понад 400 суден через різні "коридори". Дунайські порти регіону продовжували працювати безперебійно протягом усього року, не зважаючи на атаки дронів-камікадзе з боку росії, які тривали з липня.

З початку серпня 2023 року морські порти Одеса, Чорноморськ і Південний перейшли на роботу забезпечену гарантіями безпеки від України, включаючи участь Збройних Сил України. Це стало можливим після того, як українські сили завдавати поразки російському флоту та вигнали його з вод України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.