Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Стамбулі запустили нову лінію трамвая

З 1 січня в Стамбулі діє нова лінія трамвая Т5. Вона проходить уздовж південного берега затоки Золотий Ріг.

Лінію трамвая Т5 в Стамбулі будували з березня 2017 року. Основний обсяг будівельних робіт припав на 2020 рік. Нова лінія підпорядкована метро Стамбула.

Лінія має довжину 8,8 км з 12 станціями. Вона проходить уздовж усього південного берега затоки Золотий Ріг в європейській частині міста - від жвавого транспортного пересадочного вузла і пристані Еміненю до району Алібейкей. На лінії є маса пересадок - на лінію метро М7, відкриту у 2020 році, на лінію метро М2, на одну з канатних доріг. І, природно, на масу автобусів, морських поромів і лінію трамвая Т1 на кінцевій станції Еміненю - практично в центрі Стамбула.

Однак, рух відкрили не на всій протяжності лінії, а від станції Cibali до Alibeykoy, дві останні станції в районі Еміненю ще добудовуються.

На лінії будуть працювати 30 п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв турецького виробництва моделі "Durmazlar Panorama" довжиною близько 30 метрів - з інтервалами близько 6 хвилин в години пік. Але довжина платформ на лінії Т5 - 60 метрів. Це дозволяє припустити, що в майбутньому тут можуть використовуватися здвоєні трамваї для збільшення проїзної здатності. Технічною особливістю є відсутність звичайної контактної мережі - трамваї отримують електрику від третьої рейки, яка активується тільки в момент проїзду над нею трамвая.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.