Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Барна стійка в інтер'єрі: переваги і недоліки

Барна стійка перетворилася з атрибута закладів громадського харчування в дизайнерський елемент, і сталося це в останні десятиліття. Прагнення тенденцій до злиття функціональної користі і зовнішньої привабливості призвело до того, що стійку тепер використовують на кухнях і обідніх зонах дачних ділянок.

В інтер'єрі ресторанів і барів прилавок незамінний, а ось впровадження в кухню або простір квартири-студії не завжди сприяє комфорту. Позитивним якостям у вигляді поділу на функціональні зони протиставляється обмеження прохідності. Стіл прибирають в сторону в разі необхідності, але барна стійка - елемент статичний. З іншого боку, вузька перегородка займе будь-яке зручне для господарів положення, навіть під кутом. Також не стане проблемою переобладнання тумби під бар для напоїв зі збереженням функції обіднього столу.

Барні і напівбарні стільці в інтер'єрі

Купити таку продукцію зараз не проблема, важливо підібрати виріб, який буде гармонійно інтегруватися в дизайн приміщення. Наприклад, дерев'яні стільці ідеально поєднуються з класичними інтер'єрами, а металеві - з сучасними або хай-тек. Пластикові стільці будуть актуальні для ресторанів або котеджів.

Різновиди

На вибір конфігурації вплине кількість доступного простору. Якщо в кафе або ресторані особливих обмежень немає, то вдома доведеться думати про виправданість оригінальних рішень. Класична модель являє собою нерухому стільницю на ніжках або суцільному підставі. Більш гнучкий варіант - відкидна конструкція. Вона або відповідає висувною моделі, або виконується в вигляді стола з підйомною частиною. Подібним чином стане в нагоді для організації проходу.

Звичайні висувні конструкції повністю ховаються в стільниці обробної поверхні або обіднього столу. Дво- і багаторівневі барні стійки виготовляють в тому числі провідні світові виробники. Завдяки рівневого будовою, обробку і прийом їжі здійснюють на зручній висоті. Також з'являються можливості для людей різного зросту і варіанти для зберігання. Острівні стійки збирають в самих просторих кухнях. Чим більше острів, тим більше виправданий перенесення основних функціональних пристосувань з фартуха.

Якщо виникають сумніви в правильності вибору, то краще купувати складані моделі - їх в будь-який момент можна заховати, в тому числі для установки нової барної стійки. Щоб замовити барные кресла, переходьте за посиланням.

Барні стільці з регулюванням висоти

Колись ця розкіш була доступна тільки великим закладам, тепер в домашніх умови все частіше з'являються барні стільці з різними механізмами регулювання по висоті. На металевій ніжці, з пластиковим або дерев'яним сидінням, оббиті шкірою або тканиною. Варіанти моделей і форм нескінченні.

Види механізмів

Газліфт (поворотно-підйомний механізм) - новий і найпопулярніший сьогодні механізм. Строго кажучи, це сленг, який прижився, що використовується для позначення пружини, яка збирається під впливом газу, що знаходиться в циліндрі і стискається поршнем. Газова пружина знайома нам по офісних крісел. Пропускний клапан відкривається натисканням на кнопку. В цьому випадку регулюється висота. У зафіксованому вигляді грає роль амортизатора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.