Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір бензогенератора для дому

Одвічною проблемою приватного сектора в нашій країні є відсутність стабільного енергопостачання — у багатьох випадках можливостей електромереж недостатньо для повноцінного забезпечення житлових будинків, що пов'язано зі значним “вечірнім” навантаженням на мережу. Як результат – напруга в мережі не відповідає нормативам або зовсім відсутня. Саме тому багато мешканців приватних будинків займаються організацією автономного енергопостачання, використовуючи для таких цілей бензинові або дизельні генератори, асортимент яких пропонує Интернет Магазин Генераторов. Про нюанси вибору такого обладнання ми поговоримо у даному матеріалі.

Що краще – бензин чи дизель?

У переважній більшості випадків бензогенератори кращі - такі агрегати відрізняються порівняно невеликою вартістю, вони зручні в транспортуванні, а також прості в підключенні. Деякі великі магазини на кшталт www.politerm.com.ua також пропонують клієнтам бензогенератори інверторного типу — такі моделі призначені для забезпечення живлення “чутливої” побутової техніки та іншої електроніки. Що ж до "дизелів" - агрегати такого типу, як правило, коштують на порядок дорожче, ніж бензинові, проте в перспективі вони можуть бути більш економними. Це обумовлено тим, що ДП у нашій країні коштує дешевше за бензин, а також за рахунок принципу своєї роботи споживання палива значно нижче. Дизельний генератор також має більшу потужність.

Думка експерта

При виборі бензогенератора для будинку важливо враховувати кілька ключових факторів, вважають експерти. Насамперед необхідно визначити потужність генератора, виходячи з потреб домашнього обладнання, яке вимагає живлення у разі відключення електрики. Також слід звернути увагу на рівень шуму, ефективність споживання палива та надійність бренду. Експерти рекомендують звертати увагу на відгуки користувачів та вибирати моделі з надійною гарантією. Важливо також враховувати розмір та вагу генератора, щоб він зручно поміщався на дачі або в гаражі.

Досвід інших людей

При виборі бензогенератора люди високо оцінюють його надійність і потужність. Вони відзначають, що важливо враховувати розміри будинку та кількість електроприладів під час вибору генератора. Також користувачі відзначають важливість економічності роботи генератора та рівень шуму, що він виробляє. Крім того, багато хто висловлює перевагу бензогенераторам з гарною репутацією виробника та якісною технічною підтримкою. Цікаві факти Потужність бензогенератора повинна відповідати потребам будинку. Для цього необхідно скласти потужність усіх електроприладів, які одночасно використовуватимуться в будинку, і додати до цього значення 20-30% запасу.

Тип бензогенератора залежить від частоти його використання. Якщо генератор буде використовуватися тільки як резервне джерело живлення, то можна вибрати модель з ручним запуском. Якщо ж генератор використовуватиметься часто, то краще вибрати модель з автоматичним запуском. Це необхідно для того, щоб генератор не перегрівався і не виникла пожежа. Також генератор має бути захищений від дощу та снігу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.