Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як організувати корпоратив

Організувати корпоратив для колег - завжди завдання із зірочкою: потрібно врахувати інтереси десятка людей, несхожих один на одного, і не злити бюджет на похмурі розваги, які вам потім нагадуватимуть роками. Щоб не прогаяти важливе і грамотно підготуватися до корпоративної події — використовуйте наш чек лист організації корпоративу.

А чи потрібний корпоратив взагалі?

Якщо компанії звикли вважати корпоративи лише приводом для пияцтва, справа погана. Зазвичай корпоративи — це радість і веселощі, вони вирішують інші завдання:

  1. Покращують комунікацію у колективі: у неформальній обстановці простіше налагодити зв'язки між відділами та адаптувати нових співробітників.
  2. Формують імідж компанії: добре організовані корпоративи транслюють турботу про співробітників та визнання їх заслуг — отже, людям рідше хочеться залишати свої місця заради інших роботодавців.
  3. Мотивують і підіймають командний дух: для багатьох корпоративи — нагорода за працю, і чим прикольніші ті проходять, тим сильнішим є бажання опинитися на такому святі знову і знову, старанно працюючи в компанії і досягаючи більшого. Якщо ваші корпоративи не мають таких цілей, варто задуматися. Ні, не над тим, а чи проводити їх взагалі, а над тим як саме. Як організувати корпоратив самостійно, розкажемо далі.

З чого розпочати організацію корпоративу?

Якщо знати ці сім параметрів на старті, вам буде простіше як при зверненні до агентства, так і самостійної підготовки програми:

1. Ціль, формат, стилістика заходу

На цьому етапі ви вирішуєте кілька базових завдань:

  1.  Визначитись з метою заходу
  2. Продумати формат корпоративу
  3. Визначитись зі стилістикою, оголосити для всіх заздалегідь

Ціль. Те, як пройде корпоратив, залежить від його мети. Додати згуртованості та мотивації? Підвищити довіру до компанії? Відзначити вдале закінчення проекту, кварталу чи року? Навіть якщо захід проводиться з приводу одного з державних свят, маючи конкретну мету, ви зможете зробити його кориснішим.

Наприклад, на новорічному корпоративі можна провести коротку ретроспективу і оцінити успіхи команди за рік, а заразом відзначити співробітників і тих, хто цього року приєднався до колективу. За такого розкладу команда і відпочиває, і мотивується, і ближче знайомиться з новачками.

Формат. Тут можуть бути варіанти:

  1. Для звичайної вечірки достатньо замовити їжу, купити напої і скласти плейлист.
  2. Потрібно щось серйозніше — можна запросити діджея та артистів (танцюристів, співаків, фокусників тощо).
  3. Для згуртування колективу та підняття командного духу підійде квест чи тематичні конкурси.
  4. Для мотивації команди — мова від керівника і нагородження співробітників, що відзначилися.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.