Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

США надають пакет військової допомоги для України

Уряд США повідомив про виділення пакета військової допомоги для України на суму до 300 мільйонів доларів, що стало першим таким заходом з грудня 2023 року. Це надзвичайно важлива ініціатива, яка була представлена радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном під час брифінгу.

"Від імені президента Байдена я хочу оголосити про виділення пакета екстреної військової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, який містить у собі важливе обладнання та зброю для задоволення критичних потреб", - заявив Салліван.

Цей пакет допомоги містить ракети ATACMS з діапазоном дії близько 160 кілометрів, а також 155-міліметрові снаряди для артилерії та реактивні снаряди GMLRS для установок HIMARS.

За словами Саллівана, кошти на цю допомогу були знайдені завдяки "неочікуваній економії" в рамках існуючих контрактів Пентагону, призначених для заміщення переданої раніше Україні військової техніки. Це не вплине на безпеку Сполучених Штатів.

Це оголошення є першим таким заходом від США з грудня 2023 року, особливо важливим у контексті блокування республіканцями у Конгресі надання додаткової допомоги Україні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.