Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вітрини та стелажі: компактність та зручність

Шафи — це універсальні меблі для зберігання різноманітних речей. Популярними категоріями шаф, які відрізняються практичністю та елегантним виглядом, є засклені вітрини та відкриті стелажі.

Вітрини для дому: функціональність та стильний дизайн

Вітрина для вітальні — це різновид шафи з повністю або частково заскленою фронтальною частиною. Порівняно зі звичайними моделями вітрини виглядають більш компактно і не загромаджують простір.

Існує дві категорії цього виду меблів:

  1. підлогові — класичні варіанти, які ставлять на підлогу під стіну, існують прямі та кутові моделі;
  2. навісні — кріпляться на стіну, дозволяють зберегти більше вільного простору в кімнаті.

Сучасні виробники пропонують широкий вибір меблів різного розміру, кольору та конфігурації. Крім основної частини фасаду з прозорими дверцятами конструкція виробу може містити закриту шафу або тумби, шухляди, відкриті полиці. Також вітрини відрізняються за дизайном: від вінтажного з традиційним декором до стилю лост чи хай-тек.

Великою перевагою вітрин є модульність. Багато цих виробів є елементами модульних систем. Таким чином, ви можете купувати додаткові меблі у тому ж стилі і компонувати їх за своїм бажанням. Встановлення кількох вітрин різного розміру та конфігурації особливе доречне у просторих вітальнях. Великі вітринні комплекси можуть мати кілька рівнів, полиці для телевізора та іншої апаратури, шухляди. Складові модульної системи можна міняти місцями залежно від потреби.

Для невеликого приміщення вистачить однієї або двох шаф. Завдяки прозорому фасаду вітрини створюють відчуття вільного простору. Візуально його розширити допомагають меблі з дзеркальними задніми стінками та скляними полицями. Для маленької кімнати можна придбати вироби з розсувними дверима.

Вітрини для дому призначені для зберігання різних цікавих речей, якими вам хочеться милуватися. Найчастіше у них зберігають книги, сувеніри, антикварні вироби, фігурки, фото, порцеляновий посуд тощо. Особливо ефектно виглядають полиці зі світлодіодним підсвічуванням.

При виборі вітрини важливо враховувати її розмір порівняно з площею та висотою кімнати. Для монтажу підвісних моделей необхідно мати міцні стіни. Купуючи вироби зі скляними полицями зважайте на товщину скла, бажано, щоб воно було загартованим.

Стелажі в інтер'єрі кімнати

Одним з різновидів меблів відкритого типу є стелажі. Це вироби з певною кількістю полиць, закріплених на стійках чи бокових стінках. Вони є зручними меблями для зберігання різноманітних речей, які мають бути у вільному доступі. Відсутність дверей дозволяє бачити все, що знаходиться на полиці та, відповідно, не витрачати час на пошуки потрібного предмету.

Стелажі та створені з них модульні системи часто встановлюють в офісах та навчальних закладах. Крім зручності використання стелажів має ряд інших переваг:

  1. не захаращує простір порівняно з громіздкими шафами;
  2. дозволяє поділити кімнату на функціональні зони;
  3. дає можливість зекономити кошти, адже стелажі дешевші ніж шафи аналогічної площі.

Стелажі є універсальними щодо призначення. Вони підходять для вітальні, кабінету, спальні чи кухні і дозволяють підтримувати порядок у приміщенні.

Замовити якісні стелажі та вітрини для дому в широкому асортименті можна на сайті інтернет-магазину «RoomDepot». Ми пропонуємо як окремі вироби, так і можливість скомпонувати модульну систему. Варто уважно вивчити габарити меблів та, за необхідності, проконсультуватися з менеджером компанії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.