Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати накладні навушники

Певний час накладні моделі навушників були найпопулярнішими у світі. Їхньою основною перевагою була досить легка конструкція, яка майже не відчувалася на голові, та займала мало місця в рюкзаку чи валізі. Це робить накладні навушники ідеальним компаньйоном в тривалих поїздках чи подорожах.

 

Але останніми роками вони потрохи здаються позиції на користь повнорозмірних та внутрішньоканальних моделей. Причина доволі банальна -  для стаціонарного використання повнорозмірні навушники підходять краще, оскільки забезпечують максимальну пасивну звукоізоляцію, а завдяки їх розмірам, можуть використовувати габаритні потужні динаміки. Що стосується внутрішньоканальних, то вони безумовно виграють в розмірах та вазі. Та незважаючи на це, якщо відкрити каталог: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/?headp_tip_naushnikov=45, то можна побачити майже чотири сотні моделей накладних навушників в доволі широкому ціновому діапазоні. В цьому матеріалі ми розглянемо їхні основні параметри, та розберемося. на що ж варто звертати увагу перед купівлею.

 

Цільова аудиторія накладних навушників

 

Оскільки накладні моделі орієнтовані на використання в русі, більшість з них розроблені для оптимальної роботи зі смартфоном. Якщо говорити про навушники з провідним підключенням, то в основному вони пропонуються з невеликим імпедансом, щоб не довелося перейматися, чи вистачить потужності телефону, чи плеєру, для повноцінного розкриття їх можливостей. Та все ж частіше можна зустріти накладні навушники з бездротовим підключенням за допомогою технології Bluetooth. Це робить їх універсальним девайсом, який можна використовувати з телефоном, планшетом чи ноутбуком. При виборі зверніть увагу на зовнішні органи керування та наявність функції активного шумозаглушення. До речі, керування може бути як за допомогою фізичних кнопок, так і сенсорне. З нашого досвіду, обидва варіанти мають право на життя, і є доволі зручними, тому обирайте той, який вам більше подобається. 

 

Ще однією великою нішею накладних навушників є професійні гарнітури для бізнесу, call-центрів та служб підтримки клієнтів. Перевагою саме накладних моделей є їхня легка конструкція, яка дозволяє носити їх протягом цілого робочого дня. Обираючи гарнітуру, звертайте увагу на якість вбудованого мікрофона. Він повинен добре вловлювати голос власника, і при цьому відсікати сторонні шуми офісу, щоб вони не заважали клієнту. В плані підключення на вибір пропонуються як провідні, так і безпровідні гарнітури. Перші вважаються надійнішими, але не настільки зручні, як бездротові аналоги, в яких можна вільно пересуватися офісом під час розмови. Також перевагою безпровідних гарнітур є та  ж таки функція активного шумозаглушення ANC, яка недоступна для провідних моделей. З нею робочий процес стане значно комфортнішим, хоча варто відзначити, що такі гарнітури дорожчі.

 

Про важливість тестування накладних навушників

 

Основною відмінністю накладних навушників є невеликі чаші, амбушури яких прилягають до вушної раковини, не накриваючи її. Але, такий тип конструкції може бути не комфортним для людей з великими вухами. Незважаючи на легкий корпус, вони все одно можуть давити та викликати больові відчуття. Тому саме з накладними моделями ми наполегливо радимо вам завітати в магазин, та особисто поміряти навушники, які вас цікавлять. Оцініть комфорт посадки, наявність додаткових регулювань, роботу мікрофона, якість звучання та матеріалів, порівняйте їх з конкурентами. Довіряйте своїм вухам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.