Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що потрібне для приготування суші вдома

Лопатки для рису

Японці педантично ставляться до підготовки продуктів для майбутніх ролів і суші. Звідси увага до деталей. Для приготування рису використовується спеціальна лопатка - сямоджі.

Сямоджі - кругла лопатка з дерева, якою прийнято перемішувати рис під час готування.

Сьогодні магазини, наприклад магазин Food Festival, який продає товар як роздрібним покупцям так і для HoReCa (ХоРеКа) https://foodfestival.com.ua/ru/82-vse-dlya-sushi/, нерідко пропонують лопатки традиційної форми, зроблені з пластику, що полегшує догляд та миття, але вони не зовсім відповідають ідеї японської кухні. Її використовують і для того, щоб вмішати оцет для суші. Також сямоджі дозволяє рівномірно розподілити рис по листу норі завдяки плоскій формі з закругленими краями.

Формування для суші та ролів

Домашні суші готують за бюджетним варіантом - за допомогою спеціального килимка, про який ми поговоримо окремо. Цінителі і професіонали, які займаються приготуванням щодня, звертають увагу на напів- і професійне обладнання.

Універсальне формування для суші та ролів:

  1. форма для приготування легких макі-ролів. За схемою роботи вона нагадує ручний метод, коли людина самостійно відміряє необхідну кількість рису і рівномірно розкладає його по листу норі злегка придавлюючи рис, а пізніше скручує його в рол за допомогою спеціального килимка. Форма для приготування дозволяє автоматизувати процес. Для цього кухар завантажує підготовлений рис в спеціальний відсік, звідки він дозовано потрапляє безпосередньо на лист норі. Деякі моделі дозволяють регулювати висоту шарів. Апарат працює до тих пір, поки не закінчиться рис. Для зручності тут є сигнал про закінчення роботи, функція підігріву. У підсумку, за кілька хвилин можна підготувати рівні і красиві шари, які будуть заготовками для подальшого використання різних начинок;
  2. робот для загортання. Початковий процес схожий з описаним вище. Після того, як заготовки пройшли автоматичну формування, кухар викладає необхідну начинку, яка може бути як класичною, так і авторською. Потім відправляється підготовлений до згортання рол назад в автомат. Формування займає не більше п'яти секунд, після чого страва готова до нарізки.

Звичайно, якщо мова йде про невеликі об'єми, які з'являються у будинку лише у виняткових випадках, то необхідність у покупці форми і робота відпадає. З цим може впоратися циновка, загорнута в харчову плівку.

Бамбукові рогожі і килимки

Деякий інвентар неможливо замінити на аналоги, які присутні на кожній кухні. Наприклад, спеціальний ніж замінить звичайний, гостро наточеними аналог. Інша справа - бамбуковий килимок. Його не використовують у традиційній українській кухні, тому знайти його у звичайній господині майже неможливо. Килимок з бамбукових паличок є в більшості господарських і спеціалізованих магазинах.

Незважаючи на зовнішню схожість різниця може бути колосальною. Варто уважно розглянути матеріал, ширину смуг, розмір циновки.

Професіонали радять уважно поставитися до матеріалу килимка. Він повинен бути міцним, але легко гнутися в місцях стиків. «Правильна» циновка буде гладкою, без зазорів, кривих паличок і скалок. Від ширини бамбукових смуг залежить жорсткість, але вона повинна легко піддаватися згинанню. Від цього буде залежати комфорт формування ролів.

Правила використання килимків:

  1. ретельна чистка. Використання натуральних матеріалів на кухні змушує уважно ставитися до їх експлуатації, а точніше - чищенні. Важливо після використання циновки відразу видалити всі залишки продукту, не чекаючи повного висихання і вбирання стійкого запаху;
  2. захист килимка. Деякі господині використовують лайфхак, який дозволяє скоротити час на миття і продовжити «життя» рогожі. Перед використанням її повністю упаковують в харчову плівку. Після - знімають верхній шар і викидають.

Єдиної думки про те, яка ширина паличок оптимальна - немає. Кожен вибирає відповідний для себе варіант. Тонкі забезпечують рівномірний розподіл рису, товсті дозволяють створювати більш гострі грані.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.