Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Конгрес США підтримав надання допомоги Україні

Напередодні Палата Представників Конгресу США прийняла ряд законодавчих актів про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Це важливий крок для підтримки України.

Після довгих дебатів, пов'язаних з виборчою кампанією та спробами впливу з боку росії, нижня палата Конгресу ухвалила закон про фінансування військової допомоги для України. Це стало можливим завдяки виявленому єднанню конгресменів та росту проблем в Україні через затягування.

За підтримку допомоги Україні проголосували 311 членів Конгресу. Це менше, ніж за підтримку для Ізраїлю та Тайваню, але це крок вперед. Президент Байден закликав Сенат якнайшвидше затвердити закон, але важко прискорити цей процес через його процедурність.

За інформацією The Washington Post, пакет допомоги для України буде готовий до відправлення протягом тижня після прийняття закону Конгресом. Пентагон почав збирати необхідну допомогу заздалегідь, щоб швидше доставити її українським військовим.

Хоча деталі пакета ще невідомі, він, ймовірно, включає ключові боєприпаси для українських військових. Також можливо, що Україна отримає додаткове обладнання та боєприпаси для протиповітряної оборони від Пентагону.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.