Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Запаси вугілля на українських ТЕС найнижчі за останні 3 роки

Запаси вугілля, які на сьогоднішній день мають ТЕС України, знаходяться на найнижчому рівні за останні 3 роки. Дана інформація надійшла вчора, 23 жовтня, від Всеволода Ковальчука, виконуючого обов'язки директора НЕК «Укренерго».

За його словами, в даний момент запаси «чорного золота» на складах українських електростанцій дуже низькі. Аналогічна ситуація з вугіллям була в кінці 2014 року, коли запаси були трохи більше 700 тисяч тонн. Тоді це спричинило негайну зупинку більшої частини блоків, що призвело до значного знеструмлення українських споживачів. Ковальчук зазначив, що зараз від такого дефіциту державу відокремлює 400 тисяч тонн твердого палива.

Крім того, виконуючий обов'язки директора НЕК «Укренерго» вказав на те, що ця ситуація є кризовою, оскільки темпи спалювання «чорного золота» складають близько 250 тонн на місяць. Він констатував, що ТЕС України постійно перебувають в кризі і, незважаючи на стовідсоткову готовність потужностей до опалювального сезону, українська держава «відчуває себе некомфортно».

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь