Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ліквідація ФОП: особливості процедури

Для закриття ПП радимо звернутися до профільних юристів. Починаючи з липня 2014 року, законодавцями були внесені зміни і доповнення до Закону України, і людині без юридичної освіти буде важко розібратися, які правила ще діють, а які вже немає. Також труднощі можуть виникнути з тим, який пакет документів для цього необхідно надавати.

Варто враховувати, що процес закриття ПП - досить трудомістка і тривала процедура, незважаючи на спробу законодавців спростити її, що вимагає певних знань в юриспруденції. Кваліфіковані юристи мають багаторічну практику у відкритті та закритті ПП, регулярно відстежують зміни і доповнення в законодавстві. Тому вони можуть запропонувати кваліфіковану допомогу по ліквідації ФОП ціни зі стовідсотковою гарантією результату.

Фахівці допоможуть вам завершити господарську діяльність при мінімальних фінансових і тимчасових витратах, і нададуть повний юридичний супровід процедури «під ключ». Вартість послуг юристів нижче ринкових і залежить від обраного вами пакету. Дізнатися докладніше про кожному пакеті послуг по ліквідації компанії можна в мережі.

Законні підстави для закриття ПП

Згідно з останніми змінами в законодавстві, закриття ФОП (ПП / ФОП) може бути реалізовано в наступних ситуаціях:

  1. особиста ініціатива підприємця;
  2. за рішенням суду, в зв'язку з визнанням підприємця безвісно відсутньою;
  3. в зв'язку зі смертю фізичної особи;
  4. визнання підприємця судом недієздатним або частково дієздатним;
  5. визнання реєстрації ПП незаконної;
  6. якщо є рішення суду щодо обмеження на підприємницьку діяльність.

Пам'ятайте, що закриття ПП не звільняє від виплати заборгованості по відношенню до контрагентів та інших платежів (податків, зборів і т. П.).

Починаючи з 2016 року, процедура банкрутства/ліквідації ФОП була значно спрощена. Але все ж є ряд особливостей, з якими вам доведеться зіткнутися при закритті ПП. Одна з таких - завдяки систематизації інформаційних даних по єдиній електронній базі, вони своєчасно передаються в усі контролюючі органи, такі як:

  1. пенсійний фонд;
  2. орган статистики;
  3. в фіскальну службу і т.д.

Це значно скорочує тимчасові рамки для походу по інстанціях.

Якщо ви плануєте в найкоротші терміни закрити свій бізнес, то найкращим варіантом буде звернення до професіоналів компанії «Флагман». Фахівці мають багаторічний практичний досвід і точно допоможуть вам. Дізнатися докладніше про процедуру закриття ФОП можна на сайті «Флагману». Від вас буде потрібно тільки підписати довіреність на фахівця і надати повний пакет документів. Всі подробиці та деталі процедури можете уточнити у юриста, замовивши зворотний дзвінок або залишити контактні дані на електронну пошту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь