Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки газобетонних блоків

Газобетоном називається сучасний будівельний матеріал, вироблений шляхом автоклавного спінювання з подальшим отвердінням звичайного бетонного розчину. В результаті виходять пористі блоки. Вони відрізняються непоганими характеристиками міцності та експлуатаційними параметрами і вельми низькою щільністю, яка і є головною перевагою газобетону.

Технічні параметри газобетонних блоків

Газобетонні блоки різняться між собою за багатьма параметрами, серед яких, розміри і вага блоку, його щільність, міцність на стиснення, теплопровідність і паропроникність, а також безліч інших характеристик. Замовити газоблоки ви можете на сайті https://leaderstroy.com.ua/ вже зараз.

Міцність на стиснення залежить від щільності газобетону і від марки цементу, який послужив сировиною для його виробництва. Чим вища марка і щільність, тим міцніший газобетонний блок.

По морозостійкості газобетонні блоки різняться між собою слабо, а по паропроникності - істотно.

За своїми фізико-технічними параметрами відрізняються марки газобетону «D» з цифровими індексами від 350 до 700.

Будь-які газобетонні блоки відмінно підходять для будівництва малоповерхових житлових будинків. Саме тому вони настільки популярні у сфері будівництва індивідуального житла.

Основні переваги блоків з газобетону

Зростаюча популярність газобетону в малоповерховому будівництві пояснюється рядом переваг, якими володіє даний матеріал. Перерахуємо головні:

  1. Низька щільність і випливає з цього мала вага газобетонних блоків. Це полегшує і прискорює процес будівництва, дозволяючи використовувати більш габаритні окремі блоки. Крім того, знижується загальна вага будівельної конструкції, в результаті чого зменшуються вимоги і до фундаменту. Таким чином будівництво значно здешевлюється.
  2. Невисока вартість самого газобетону, що додатково здешевлює будівництво в цілому.
  3. Хороші показники безпеки: матеріал відповідає всім діючим екологічним і санітарно-гігієнічним нормам. Він володіє досить високою вогнестійкістю.
  4. Хороші тепло і звукоізоляційні характеристики, що дозволяють використовувати газобетон в якості ізоляційного матеріалу при будівництві висотних будівель. Висока морозостійкість.
  5. Паропроникність, завдяки якій газобетон здатен «дихати» так само, як і дерево. Але на відміну від деревини газобетон абсолютно не схильний до гниття.
  6. Висока точність геометрії блоків при заводському виготовленні, що дозволяє зводити дуже рівні стіни, яка прискорює і полегшує процес будівництва.
  7. Даний матеріал добре обробляється, що дозволяє легко підігнати розміри і форму блоку «за місцем». Це не тільки прискорює будівництво, а й дозволяє втілювати різні нестандартні дизайнерські рішення.

Застосування блоків з газобетону

З даних блоків зводять несучі стіни, внутрішні перегородки і елементи фундаменту при будівництві малоповерхових будинків, також використовують в якості тепло- або звукоізолятора в будівництві всіх типів будівель і споруд.

Коротко про недоліки газобетону

Головним недоліком цього будівельного матеріалу є його відносно невисока міцність на стиснення. Саме тому газобетон можна використовувати в якості матеріалу для зведення несучих стін будинків з кількістю поверхів більше трьох.

При зведенні газобетонних стінових конструкцій вкрай важливо дотримуватися всіх правил технології, вони мають багато тонкощів, які відомі лише фахівцем. Незначні відхилення в технології будівництва можуть призвести до поступового розтріскування газобетонних блоків всього через кілька років після їх зведення.

Ще одним недоліком газобетону є його водопоглинність. Ця особливість суттєво ускладнює оздоблювальні роботи, а крім того газобетонні конструкції потребують надійної гідроізоляції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь