Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно підібрати домашній текстиль?

Досвідчені господині знають толк у справі наведення домашнього затишку! Ви запитаєте, в чому секрет? Озирніться навколо себе, і ви побачите, скільки різних аксесуарів з текстилю знаходиться у вашому домі! Штори, скатертини, рушники, домашні халати та піжами - більшість аксесуарів, які нас оточують, відносяться саме до цієї категорії. 

На що звернути увагу при виборі домашнього текстилю?

В якості загальних рекомендацій до всіх видів текстилю для дому можна зазначити наступне - тканини повинні:

 ̶  бути гіпоалергенними;

̶  пропускати повітря;

̶  бути приємними на дотик і привабливими на вигляд;

̶  не мати запах хімічних барвників;

̶  бути рівномірно профарбованими, в тому числі і з вивороту;

̶  не линяти при пранні.

До речі, придбати якісний домашній текстиль можна в інтернет-магазині postelka.com.ua дуже вигідно.

Що ж стосується окремих видів домашнього текстилю, то по відношенню до них існують спеціальні вимоги:

1. Постільна білизна. Найбільш практичними можна вважати комплекти з бавовни, що поєднують в собі високу зносостійкість, легкість і відносно невисоку ціну. Лляна білизна набагато міцніша, ніж бавовняна, коштує дорожче, але і експлуатується довше. Шовкова постіль виглядає дуже ошатно, добре пропускає повітря і не скочується, але дуже ковзає і коштує досить недешево.

2. Рушники. Основне завдання будь-якого рушники - вбирати вологу, а для цього він повинен бути на 100% натуральним. Ні у махрових, ні у будь-яких інших рушників в складі неприпустимою є присутність синтетичних ниток. Важливо врахувати, що занадто пухнасті махрові рушники і простирадла з довжиною ворсу більше 8 мм будуть швидко збиватися і втрачати зовнішній вигляд.

3. Пледи та покривала. Ці вироби можуть бути виготовлені як з натуральних волокон, так і з синтетичних, або в комбінації одних з іншими. Найбільш часто використовувана синтетика - акрил і поліестер. Вироби з цих видів волокон не притягують пил, легко відпираються і швидко висихають, добре тримають форму, не линяють і довго зберігають ошатний вигляд. Притому, слід враховувати, що ці волокна не вбирають вологу і не пропускають повітря, тому використовувати такі пледи і покривала в якості ковдр не рекомендується, особливо для дітей. Найоптимальнішим варіантом можна вважати пледи і покривала, виготовлені з комбінованого волокна.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь