Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види сушарок для продуктів

Конвекційний тип сушарок

Бувають вони конвекційного типу і інфрачервоного. Конвекційні, або конвективні, на ринку зустрічаються найчастіше.

Вони коштують дешевше, практичніше в використання, та й максимально згладжують різницю в температурі в піддонах за рахунок того, що вентилятор розганяє гаряче повітря по кожному сантиметру приладу.

За формою можуть бути круглими, прямокутними, овальними і восьмикутними. І це пов'язано не стільки з візуальної привабливості, скільки з розташуванням вентилятора. У прямокутних, як правило, він збоку; в круглих під піддонами.

Розташування зверху зустрічається вкрай рідко, хоча досить марно. Адже таке розташування не дозволить залити мотор чим-небудь. Особливо це актуально, якщо ви сушіть соковиті ягоди та фрукти. Хоча ніхто не говорив, що у моделей з нижнім розташуванням вентилятора не може бути хорошою захисту.

Інфрачервоний тип сушарок

Це більш сучасна і, відповідно, дорога версія, яка на ринку зустрічається рідко - придбати можна на сайті https://ik-sushka.com. З назви зрозуміло, що сушать вони за допомогою інфрачервоних випромінювачів, які знаходяться під кожним піддоном. Власне, чим більше піддонів, тим дорожче сушарка.

Але є величезний плюс, який змушує закрити на вартість хоча б одне око - овочі і фрукти тут сушаться швидко і дбайливо. Тобто всі вітаміни, мікроелементи та корисні речовини зберігаються.

Але якщо в конвекційних нарізка може бути по 3-4 см, а то і більше, якщо висота піддону дозволяє, то тут потрібна нарізка поменше.

А взагалі, на те, швидко будуть сушитися продукти або довго впливає потужність, обсяг приладу і кількість лотків.

Потужність, обсяг

З потужністю все ясно: чим більше, тим швидше будуть сушитися продукти. Але, якщо у вас немає городу, і ви не маєте наміру сушити величезну кількість провізії, то чи варто гнатися за цифрами?

На ринку зустрічаються моделі від 200 Вт до 1000 Вт. І чим менше потужність, тим:

а) менше обсяг сушарки,
б) вона повільніше сушить плоди.

Оптимальна потужність для будинку - 350-450 Вт, і при цьому лотків повинно бути від 3 до 5. Якщо їх буде більше, то потужності може не вистачити. Точніше для нижніх лотків точно вистачить, а от верхньому може знадобитися більше часу на те, щоб продукти були в потрібній кондиції.

Вибираючи сушилку зі ступінчастим термостатом, підбирайте модель, як мінімум, з трьома температурними режимами. А взагалі, ідеальна температура нагріву повинна бути близькою до природної.

Для конвективних моделей - 30-75 ° С, для інфрачервоних - 40-60 ° С. Травам потрібна температура: 30-35 градусів, овочам - 50-55, фруктам - 55-60, м'ясу і рибі - 65-70.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.