Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості натяжних стель

Натяжні стелі відрізняються такими перевагами:

  1. Вологостійкість і непроникність. При затопленні сусідами зверху полотно збере і утримає воду. До того ж елементи натяжних стель демонструють стійкість до пару і конденсату. Їх можна вибирати навіть для ванної компанії або басейну.
  2. Високий рівень міцності. Полотно здатне витримувати істотне навантаження.
  3. Практичність. Завдяки конструкції можна приховати комунікації, різні нерівності і дефекти.
  4. Простота у використанні. Полотно не збирає пил, воно легко очищається і миється. При необхідності ви зможете без проблем його зняти, а потім встановити знову без втрати початкового вигляду. Додатково фарбувати полотно не потрібно.
  5. Довговічність. Виробники зазвичай дають гарантію на 10-12 років, але насправді натяжна стеля може прослужити набагато більше - від 30 років і більше. Він не втрачає привабливий зовнішній вигляд і властивості, не вигоряє і не провисає.
  6. Різноманітність кольорів і текстур. Всього їх більше 150. Натяжна стеля може мати і різну форму - круглу, овальну, прямокутну, конусну і так далі.
  7. Простота монтажу. Зазвичай роботи по установці займають не більше 2 днів.
  8. Екологічна безпека. Матеріал не виділяє небезпечних випарів і є безпечним і для навколишнього середовища, і для здоров'я людини.

Кілька відносних недоліків у натяжних стель теж є:

  1. Це порівняно дорогий варіант - але ж це робиться 1 раз і надовго (дізнатись ціну можна тут: https://styledecor.com.ua/calculator/).
  2. Полотно може легко порізатися гострими предметами.
  3. При установці на стіну з гіпсокартону можливі додаткові складності.
  4. На великій площі стелі можуть провисати, особливо при сильних і частих перепадах температур. Але це можна легко попередити правильною установкою.

Також до плюсів можна віднести те, що матеріал натяжних стель на підтримує горіння і трохи збільшує звуко- і теплоізоляцію приміщення.

Летюча стеля

Це ще одна назва натяжних стель. Летюча стеля завдяки розміщеним по периметру світлодіодним підсвічуванні візуально збільшує висоту і розміри приміщення і створює ефект підвішеного до стін стельового покриття, ширяючого в повітрі. Приємне і злегка приглушене освітлення, а також ефект польоту дозволяють розширити простір кімнати і зробити її більш затишною і сучасною. Цей тип стелі успадковує всі переваги, властиві іншим конструкціям натяжних стель: тривалий термін служби, безпеку, приховування різних дефектів на основному стелі, надійний захист від затоплення сусідами по поверху, можливість приховати комунікації, зручність і не вибірковість в догляді.

Матеріали виготовлення

Натяжні стелі відрізняються за різними критеріями. Перший - це матеріали. Стелі можуть проводитися з ПВХ або тканини. Також існують вироби з склотканини, але вони зустрічаються рідше. Розглянемо ці варіанти докладніше.

ПВХ

Їх також називають плівковими.

Вони найбільш популярні, і це пов'язано з наступними перевагами:

  1. Вартість. Стелі з ПВХ дешевше тканинних.
  2. Водонепроникність. Плівка нормально витримує воду, тому може застосовуватися в кухнях і ванних. Також покриття врятує вас у разі затоплення з сусідами зверху.
  3. Широкий вибір кольорів і фактур. Стелі можуть бути глянцевими, матовими і сатиновими. Колір може бути будь-яким, причому часто він яскравіше, ніж на тканини.
  4. Пожежна і екологічна безпека. Плівка не виділяє токсичних компонентів і є більш безпечною.
  5. Ремонтопридатність. Якщо полотно розтягується і провисає, його легко можна буде повернути в початковий стан.

Недоліки:

  1. Шви при обробці великої площі стелі. Найчастіше ширина плівки складає 1,5-3 мм. Якщо площа стелі значна, то обійтися без швів не вийде, проте, зазвичай вони практично непомітні.
  2. Міцність. За цим показником ПВХ поступається тканини. Матеріал можна легко пошкодити гострим предметом. Важливо пам'ятати про це при догляді.
  3. Схильність до дії температур. Плівка боїться негативних температур. Тому її варто використовувати тільки в приміщенні з опаленням.

Натяжні стелі з ПВХ встановлюються за допомогою теплової гармати. Конструкція не вимагає складного догляду - достатньо протирати її губкою без використання спиртовмісних і абразивних засобів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.