Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Використання об'ємних букв для реклами

Проходжуючи торговими центрами і навіть просто вулицею ви, напевно, часто бачите об'ємні літери. З їхньою допомогою роблять вивіски на фасадах і всередині будівель, створюють оригінальні написи, навіть оформляють приміщення та громадські простори. Універсальність, помітність та швидка окупність зробили об'ємні літери одним із найпопулярніших форматів реклами.

Їх замовляють магазини, бутіки, торгові центри, офіси, спортивні зали та салони краси, ресторани та навіть державні установи. Поговоримо про те, які объемные буквы для рекламы бувають і що робить їх такими популярними.

Чим гарні об'ємні букви?

Об'ємні літери мають достатньо переваг, щоб виділити їх на тлі інших видів реклами. Основна їх особливість у наявності рельєфу. Напис стає фактурним, височить над фасадом. Це покращує її читабельність: текст із об'ємних літер легше розібрати під кутом, ніж надрукований на банері або розміщений на звичайному світловому коробі. Якщо букви зробити світловими, всі вони добре видно у час діб і читатися здалеку. Інші переваги такого формату:

  1. висока інформативність. Правильно вибраний напис дозволяє легко показати споживачеві, які товари та послуги ви пропонуєте;
  2. різноманітні дизайни, що дозволяє легко вписати вивіску у декор фасаду будівлі. Літери одночасно привертають увагу і можуть добре виглядати на будь-якому будинку. Якщо будівля історична, можна розробити складний дизайн напису, що підкреслює елегантність фасадних прикрас та поєднується з ними;
  3. можливість замовити напис практично будь-яким шрифтом. Звичайно, є варіанти, які краще і гірше читаються, тому потрібно вибирати відповідний шрифт з розумом. Але ви не обмежені у варіантах: технології дозволяють виготовити об'ємні літери, взявши за основу складний рукописний шрифт і звичайний друкований;
  4. вивіска відмінно виділяється на фасаді, добре читається і видно здалеку. Об'ємним буквам набагато складніше загубитися серед вивісок інших закладів та багато декорованих вітрин, навіть якщо на вулиці багато торгових точок;
  5. висока ефективність за рахунок залучення до точки продажу нових користувачів, які помічають рекламний напис, логотип, назву компанії.

Якщо ви хочете ефективну рекламу за розумною вартістю, вам варто звернути увагу саме на цей формат. Він досить гнучкий і варіативний, щоб у виробництві можна було врахувати особливості вашого бізнесу. При цьому ціна на такі вивіски розумна, а ефективність у них висока.

Які бувають об'ємні букви?

Класифікацій об'ємних букв досить багато. Все залежить від того, за якою ознакою поділяти цей вид рекламних конструкцій. Реклама буває вулична (зовнішнє розміщення) та інтер'єрна (внутрішнє розміщення). Також виділяють моделі літер для нестандартного розміщення, наприклад на землі (на підлозі) або на дахових конструкціях. Крім того, літери можуть бути світловими або несвітловими (останні використовуються рідко, тому що відсутність підсвічування не надто здешевлює конструкцію), зробленими з різних матеріалів: акрилу, ПВХ-пластику, навіть із металу.

Найчастіше, говорячи про класифікацію, мають на увазі розподіл об'ємних букв на типи на вигляд підсвічування. Вони бувають:

  1. Світиться тільки попереду. Такі моделі з лицьовою частиною, що світиться, відрізняються тим, що боки у них залишаються непрозорими, в той час як лицьова сторона світиться.
  2. Повністю світлові літери. У них прозора і лицьова сторона, і бічні.
  3. Літери з бічним підсвічуванням. При такому оформленні лицьова сторона залишається непрозорою, а бічні пропускають світло.
  4. Літери з контражурним підсвічуванням. Вона за рахунок напрямку світла створює ефект, ніби напис ширяє в повітрі.

Також літери можуть бути різних кольорів, підсвічування теж може бути кольоровим, наприклад, неоновим. Бувають класифікації і за шрифтами, декором літер. Окремо виділяють псевдооб'ємні букви. На відміну від класичних об'ємних, у них немає бічної сторони (тільки зріз матеріалу, з якого вони зроблені). Але монтаж літери на дистанційних тримачах і підсвічування створюють відчуття, ніби напис має об'єм.

Цікаво, що ви можете поєднувати різні види об'ємних букв в одній рекламі. Наприклад, часто поєднують кілька видів підсвічування. Особливо популярний варіант, коли літери світяться зсередини і мають контражурне підсвічування одночасно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.