Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вбудовані витяжки: види, принцип роботи та основні параметри вибору техніки

Вбудовувані витяжки набули великої популярності у сучасних будинках та квартирах. Вони відрізняються ергономічністю, повністю або частково ховаються в спеціальній шафці, підвищуючи естетичну привабливість інтер'єру. Підбираючи цей вид обладнання, увагу слід звертати насамперед на ефективність його роботи.

Особливості вбудовуваних витяжок

Експерти рекомендують купити вбудовану витяжку в тому випадку, якщо потрібне її розміщення на невеликій відстані від варильної поверхні, простір на кухні обмежений, необхідно замаскувати комунікації.

Прилади цього класу можуть встановлюватися всередині елементів гарнітуру, у підвісній стелі, стіні або стільниці. У кожному разі використовуються окремі модифікації. Підібрати оптимальний варіант та вытяжки встраиваемые купить допоможуть фахівці з урахуванням індивідуальних обставин, площі приміщення, типу варильної плити та інших параметрів.

Принцип роботи витяжки: популярні рішення

Усі витяжки умовно класифікуються на три групи:

  1. відвідні;
  2. циркуляційні;
  3. комбіновані.

Принцип роботи перших базується на відведенні відпрацьованого повітря назовні. Такі моделі приєднуються повітроводом до вентиляційного каналу. Вони підходять для приміщень, що мають відмінну систему вентиляції. Циркуляційні витяжки не виводять, а чистять повітря. Для цього в їх конструкції передбачені спеціальні фільтри, як правило, вугільні та жирові. Перші вимагають періодичної заміни, другі – регулярної очистки. Комбіновані витяжки поєднують обидва способи усунення відпрацьованого повітря. Їх принцип роботи можна міняти будь-якої миті.

Купівля цього обладнання потребує уважного ставлення до технічних параметрів. Першорядну роль грає продуктивність, яка розраховується з урахуванням площі приміщення, висоти стелі. Цей параметр знаходиться в межах від 150 до 1000 кубічних метрів за годину. У маленьких кухнях монтуються витяжки на 200-300 м3/ч. Важливо передбачити запас як мінімум 20%.

На зручність і практичність експлуатації обладнання впливає спосіб управління. Бюджетні моделі мають механічну систему. Вона передбачає контроль режимів ручним способом. Більш висунуті витяжки налаштовуються на сенсорній панелі. Останнє відрізняються чуйним реагуванням та привабливим дизайном. Для багатьох вбудованих видів техніки передбачається дистанційне керування. Через пульт зручно вносити налаштування, не відкриваючи шафи. Цей спосіб актуальний для приладів, що вбудовуються в стелю.

Важливу роль виборі витяжок грає рівень шуму. Бажано, щоб він не перевищував 45 дБ.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.