Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види та особливості масажних столів

Головним інструментом масажиста, окрім його рук, є масажний стіл. Не варто недооцінювати його значення для комфорту як клієнта, так і масажиста. Існує безліч факторів, що впливають на вибір столу, але основою є функціональність та мобільність.

Якщо ви маєте намір придбати массажный стол, рекомендуємо вам спершу дізнатися, які моделі представлені на ринку.

Види масажних столів

Серед всього різноманіття столів для масажу умовно вони поділяються на великі групи:

  1. стаціонарні;
  2. мобільні (або переносні).

Якщо коротко дати характеристики кожній групі, то стаціонарні столи дуже габаритні, мають велику вагу, через що пересунути їх в інше місце завдання не з простих. Як правило, вони застосовуються в медичних кабінетах, масажних салонах та студіях краси.

Основою такого столу є метал або міцні сорти дерева. Часто його оснащують спеціальним регульованим підголовником, який покращує положення шиї та голови, що дозволяє ретельніше опрацьовувати м'язи.

Головний недолік стаціонарних масажних столів – їхня висока вартість.

Переносні масажні столи відповідають наступним характеристикам – вони компактні, легкі та просто складаються. У складеному вигляді стіл легко поміщається у багажник автомобіля. Такий варіант зручний для масажиста, який працює на виїздах. У будь-який момент він легко може розкласти стіл у будь-якому приміщенні та відрегулювати його за висотою за допомогою ніжок.

До речі, якщо ви хочете заказать медицинскую мебель у спеціалізованому інтернет-магазині, радимо перейти за посиланням вже зараз.

На що звернути увагу при виборі?

Масажний стіл повинен вибиратися за багатьма параметрами, але основними є:

  1. ширина;
  2. довжина;
  3. висота.

Головне питання стосується ширини столу. Тут важливо вибрати оптимальний варіант, зручний як для масажиста, так клієнта. Стіл шириною 70-80 сантиметрів буде найкращим вибором. Варто врахувати, що столи більшої ширини будуть незручні для самого масажиста, тому що йому потрібно буде тягнутися до певної ділянки тіла, а отже він буде швидше втомлюватися.

Масажні столи виготовляють зазвичай стандартної довжини, яка знаходиться в межах 184-220 см. Найкращим вибором буде довжина 185 см. При цьому ні ноги, ні голова клієнта не звисатимуть. Також випускаються столи, що мають висувні секції. За допомогою них на столі буде комфортно клієнту будь-якого росту.

Для майстра важливою є зручна висота столу. Практично у всіх столів цей параметр є регульованим. Мінімальна висота ніжок столу зазвичай 55 см. Якщо стіл оснащений ніжками, які висуваються, то з їх допомогою його можна підняти до 85 см.

Переваги кожного виду столів

Як стаціонарні, так і переносні масажні столи мають низку переваг, які оцінять майстри (залежно від кожної ситуації). Серед основних переваг стаціонарних столів можна назвати:

  1. рівень навантаження, яке витримує стіл, сягає 1000 кг;
  2. місце, де можна зберігати все, що може знадобитися масажу;
  3. декілька секцій, які роблять стіл зручним та ергономічним;
  4. можливість використання різних видів масажу;
  5. регулювання за висотою за допомогою механізму та педалі, що збільшує термін експлуатації ніжок.

Мобільні столи також знайшли своїх шанувальників завдяки таким перевагам:

  1. легке транспортування;
  2. алюмінієва рама – забезпечує міцність та легкість конструкції;
  3. витримуване навантаження - до 200 кілограмів;
  4. можливість встановлення у будь-якому місці;
  5. можливість оснащення додатковими секціями.

Зараз виробники пропонують широкий модельний ряд масажних столів різної форми та забарвлення. Завдяки цьому можна підібрати його за цими параметрами під дизайн кабінету.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.