Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Набори інструментів для роботи зі шкірою

Створення виробів з натуральної шкіри - це багатоетапний процес, що включає різні види робіт, для яких потрібні певні інструменти та пристрої. Звичайно ж, з часом у кожного майстра буде свій професійний набір, але стартують усі приблизно з однакового необхідного мінімуму. Ми розповімо про те, які інструменти знадобляться, з чого почати збирати свою колекцію і до чого прагнути.

Що має містити набір інструментів?

Щоб відповісти на це питання, необхідно покроково проаналізувати, з яких етапів складається процес створення шкіряного виробу. Спільними є:

  1. розмітка;
  2. розкрій;
  3. збірка;
  4. встановлення фурнітури;
  5. фінішна обробка.

На основі цього підбирається все необхідне для роботи. Розмітка виконується спеціальними стрижнями за допомогою готових викрійок або лекал та лінійок, місця згинів намічаються кризерами. У розділ розмічальних інструментів, окрім перерахованих, також входять самовідновлювальні килимки різного розміру — предмет, на якому краще не економити. Він полегшує різ, береже ніж, зберігає робочу поверхню столу і, до того ж, має зручну розмітку.

Шкіра - це дуже міцний матеріал і для отримання якісного різу необхідно мати не менш якісний ріжучий інструмент, а саме:

  1. ножі;
  2. стамески;
  3. кромкорізи;
  4. висічки і т.д.

Для з'єднання деталей між собою застосовується інструмент для шиття шкіри – спеціальні голки та нитки. Нитки можуть бути з круглим та плоским перетином, голки мають тупий або гострий кінець та велике вушко. Для отримання рівного красивого шва необхідно виконати в шкірі однакові отвори, розташовані на рівній відстані. Для їх створення використовують крокові пробійники для шкіри. Додатково деталі можуть фіксуватись клеєм. У магазині «Бахтарма» багато клеїв, вони різні, але всі якісні та надійні.

Фурнітура на шкіряному виробі є майже завжди. Переважно вона несе функціональне навантаження (кнопки, замки, блискавки, люверси, карабіни тощо), або виступає як декор. Для встановлення фурнітури призначені спеціальні ручні або механічні пристрої.

Готовому виробу в більшості випадків знадобиться фінішне оздоблення. До винятків можна віднести, наприклад, шкіру Крейзі Хорс, особливість якої саме в її натуральному «живому» вигляді. В іншому, як правило, поверхню виробів обробляють засобами для посилення кольору, надання вологостійкості, м'якості і т.д.

Окремо варто відзначити інструменти для різьблення та тиснення. Найкраще для цього підходить шкіра рослинного дублення, іноді використовують комбіновану. З величезного асортименту, представленого на нашому сайті, завжди можна вибрати підходящі штампи для тиснення шкіри. Докладніше про це розкажуть наші консультанти. Вони ж допоможуть підібрати необхідний стартовий набір інструментів, який надалі лише поповнюватиметься.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.