Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кір забрав життя двох жителів Одеси за 2 дні

Від небезпечного захворювання в Одеській області померли двоє людей - 16 січеня 30-річна жінка, 17 січня півторарічний малюк. Про це поінформували представники Одеської обласної клінічної лікарні.

Згідно з оприлюдненими даними, в місті Березівка ​​небезпечне захворювання діагностували у хлопчика 1,5 років. Вірус протікав у дитини з ускладненнями. Так, на тлі кору у малюка розвинувся енцефаліт або іншими словами запалення головного мозку. У середу, 17 січня, його серце перестало битися. Медичні співробітники відзначають, що у загиблого півторарічного малюка були відсутні протикорові щеплення.

Ще одна смерть від гострого інфекційного захворювання трапилася в Одесі напередодні. 30-річна жінка страждала від хронічного захворювання, а небезпечна недуга дала ускладнення - у пацієнтки одеські лікарі на тлі кору діагностували пневмонію. У вівторок, 16 січня, одеситка померла.

Примітно, з минулого року і по даний момент в Україні від кору загинуло вже 8 осіб, 5 з яких - неповнолітні діти. МОЗ в черговий раз звертається до українських громадян з інформацією про те, що єдиний спосіб уберегтися від небезпечного інфекційного захворювання - це вакцинація.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь