Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні запрацював онлайн-калькулятор справедливих цін на тепло і гарячу воду

В Україні запрацював онлайн-калькулятор, який дозволяє розрахувати справедливі тарифи на теплоенергію і гарячу воду. Про це журналістам розповіла начальниця ГУ юстиції Сумської області Ірина Свистун.

За її словами, днями український уряд ввів граничні тарифи на гарячу воду і тепло. Так, згідно з постановою, вартість 1 Гкал тепла в населених пунктах обласного значення не повинна перевищувати 1400 гривень, ціна за 1 кубічний метр гарячої води (в квартирах з рушникосушкою) - 83 гривні, в оселях без рушникосушки - 75 гривень.

Відзначається, що в даний момент ситуація кардинально відрізняється. Наприклад, в Сумах тарифи на зазначені блага в середньому завищені на 10-15%. З метою захисту громадян від бажання монополістів наживатися на споживачах житлово-комунальних послуг, уряд і прийняв постанову про граничні ціни на тепло і гарячу воду, ініційовану Мін'юстом.

Крім того, вказується, що відтепер українці можуть самостійно обчислити, скільки вони повинні платити за дані послуги - на сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції працює онлайн-калькулятор. За допомогою даного сервісу можна дізнатися, чи чесно в місті коштує тепло і гаряча вода.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь