Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати одяг для гірських лиж?

Від одягу залежить дуже багато. Звичайно, техніку катання куртка або штани не змінять, але від вибору і якості одягу залежить комфортність і, отже, задоволення від катання. Останнім часом який тільки одяг для зимового спорту не роблять. І загубитися у всьому різноманітті варіантів досить легко. 

Одяг для катання повинен бути легким, еластичним і теплим. Ось основні принципи вибору одягу:

  1. Легкість і еластичність дає одяг зроблений з мембранної тканини. Подивіться уважно на тканину з якої зшита куртка. Спробуйте знайти місце де можна побачити тканину із зворотного боку. Хороша тканина має трохи схожу на гуму внутрішню сторону. Це і є мембрана. Суть її в тому, щоб пропускати повітря і вологу тільки в одну сторону. Зовні мембранна тканина може мати абсолютно будь-яку структуру і поверхню. Придбати необхідний для катання на лижах одяг можна в інтернет-магазині https://alpinesport.com.ua/ дуже вигідно.
  2. Тепло не в тому одязі, який товстий, а в тому, який має багато шарів. Як правило хороший одяг має багато шарів виконаних у вигляді абсолютно самостійних виробів, так званих внутрішніх курток, які можна носити як разом із зовнішньою курткою, так і окремо. Всі внутрішні шари повинні бути зроблені з синтетичних тканин. Інакше з якої б мембрани не зроблена зовнішня куртка, все буде марно. Несинтетична внутрішня частина буде вбирати вологу і створювати ефект сауни.

Додаткові зручності:

  1. Спідниця. Спортивні куртки для лиж та сноуборду часто мають так звану спідницю. Це клапан знизу куртки, який закриває внутрішній простір куртки від попадання снігу. На перший погляд спідниця річ корисна, але подумайте чи потрібна вона вам. Якщо ви катаєтеся на підготовлених трасах і не плануєте падати по 50 разів на день, то спідниця вам не потрібна.
  2. Клапани на рукавах. Та ж історія, що і зі спідницею.
  3. Вентиляційні блискавки. Річ іноді корисна, але як правило тільки в горах, коли є явний перепад температур. Нагорі холодно, а внизу спека. Начебто треба одягатися тепло, але від катання і сонця стає жарко. Тут рятують вентиляційні блискавки під пахвами. Дійсно корисна річ.
  4. Кишені. Кишені із застібками дуже корисна штука. Особливо корисні кишені для скі-пасу на рукавах. Дуже зручно для безконтактних скі-пасів.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь