Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке агроволокно і як його вибрати

Вирощування овочів і ягід - це важка праця, полегшити яку прагне сучасна наука. Вивчаючи особливості росту і розвитку садово-городніх культур, вчені розробили чимало способів вирішувати стандартні проблеми, будь то посуха, мороз, бур'ян або шкідник. Один з популярних варіантів - використовувати агроволокно.

Загальний опис матеріалу

Агроволокно, яке також носить назву «спанбонд», являє собою легкий і надійний матеріал, який у нас застосовується в якості захисного для посадок. Використовують його для укриття ягід, овочів, оберігаючи їх від посухи, бур'янів, шкідників. Воно застосовується вже на етапі посадки саджанців, коли розкладається на землі, залишаючи овочу або ягоді лише невеликий отвір для зростання або закриваючи їх повністю.

Існують два типи агроволокна:

Біле закриває рослини повністю, імітуючи теплицю або парник. Але при цьому таке покриття не дає ефекту лінзи, пропускає світло, повітря, помірна кількість сонячних променів, трохи вологи.
Чорне рекомендується купувати в якості покриття для ґрунту. Воно пропускає повітряні потоки і водяні краплі, але дає захист від світла. Укриття грунту таким способом дозволяє домогтися двох ефектів: знизити активність росту бур'янів і зменшити частоту поливу за рахунок зниження випаровування вологи.

Як вибрати спанбонд: оцінка матеріалу за щільністю

При покупці агроволокна рекомендується оцінювати доступні варіанти по щільності. І якщо чорне поставляється в одній характеристиці (50 г / м2), то світлий спанбонд виготовляється різних типів:

  1. 17 і 19 г / м2. Дуже легке, в основному використовується для розсади, т. К. Не тисне на ніжні рослини.
  2. 23 г / м2. Відрізняється поліпшеною міцністю і стійкістю до ультрафіолету. Добре захищає від заморозків.
  3. 30 г / м2. Має високу щільність, тому нерідко використовується для створення парників, а також для укриття дерев на період заморозків і холодів.
  4. 50 г / м2. Виріб високої щільності. Використовується для захисту саджанців і плодових дерев в сильні морози.

Також існує чорно-біле мульчувальне покриття для землі, що забезпечує додаткове підсвічування рослин і має щільність 50 г / м2.

Якщо вам необхідно якісне агроволокно, купувати його потрібно у перевірених виробників. Рекомендуємо звернути увагу на магазин Agrovinn. Він з'явився на ринку досить давно, предсталений на ринку в Україні вже понад 15 років і пройшов перевірку на надійність. Практика показала, що зі спанбондом від Agrovinn можна отримати значний приріст врожаю, знизивши витрати на полив, обробку, видалення бур'янів. Хочете переконатися самі? Купіть агроволокно і використовуйте його вже в цьому сезоні!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь