Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати бетон?

Лідируючу позицію на ринку будівельних матеріалів по праву займає бетон. Це дійсно унікальний за експлуатаційними характеристиками склад, що володіє високою міцністю, морозостійкістю і вологостійкістю. Саме тому на основі бетону зводяться досить надійні і довговічні споруди.

Де брати бетон?

Як би там не було, виробництвом бетону повинна займатися спеціалізована компанія, у якої є все необхідне обладнання не тільки для виготовлення, а й для транспортування будматеріалу на об'єкт. Замовляємо бетон: з чого почати?

Перш ніж замовити бетон на сайті stroy-dostavka.kh.ua, необхідно попередньо розібратися з його маркою. Цей показник свідчить про здатність матеріалу витримувати певні навантаження на стиск. Марка бетону може бути різною, залежно від наявності та кількості складових компонентів. Тому в разі необхідності споживачі можуть придбати склад з маркою від М-100 до 500. При цьому кожен окремий склад виготовляється з найбільш поширених компонентів, піску, цементу, щебеню або гравію. Звичайно ж, слід зазначити, що чим більше цементної суміші в бетоні, тим вищі показники міцності готового будматеріалу.

Якщо говорити про пісок, тут перевага віддається як річковому, так і кар'єрному дрібному наповнювачу. Головне, щоб він був попередньо очищений від різних домішок.

Марки бетону

Давайте з вами більш докладно поговоримо про область застосування кожної окремої марки бетону:

  1. М-100 є найпоширенішим складом, який широко використовується при створенні бордюрів.
  2. М-150 - це бетон, який відмінно підходить для заливки підлогових поверхонь, спорудження основи під паркани, а також паркувань для легкових транспортних засобів.
  3. М-200 - це бетонний склад, який знайшов своє застосування в момент реставрації різних споруд, заливки стежок, а також при створенні основ легких конструкцій. До речі, замовити бетон прочности b15 радимо за даним посиланням вже зараз.
  4. М-250. За деякими показниками цей склад схожий з попереднім варіантом. Тому він також знайшов своє застосування в різних процесах.
  5. М-300. Найчастіше такий бетон використовується для створення основи для цегляного мурування, тротуарної плити або дороги, яка в подальшому буде піддаватися серйозним навантаженням.
  6. М-350. У цьому випадку мова йде про склад, який широко використовується для монолітних конструкцій та основ багатоповерхових споруд.
  7. М-400. Ідеально підходить для зведення житлових будівель і спорудження мостів, а також інших конструкцій на воді.
  8. М-450 і М-500. Це найміцніший бетон, завдяки якому зводяться тунелі, каналізаційні канали і мости.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь