Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги автополиву

Автополив володіє рядом переваг по відношенню до інших способів іригації. Серед них можна назвати наступні:

  1. - економія води і рівномірний її розподіл між всіма наявними рослинами.
  2. - зрошення в строго певний час. Краще всього для цього вибрати нічний час або ранній ранок, в ці періоди відбувається максимальне випаровування вологи.
  3. - автоматичний полив економить особистий час, оскільки присутність господаря на ділянці не потрібно.
  4. - контролер можна легко перепрограмувати для того, щоб здійснити демонстраційний полив газону, або забезпечити вологозарядні поливи восени або навесні.
  5. - у зимовий період не обов'язково проводити демонтаж системи.

Сучасні системи автоматичного поливу складаються з безлічі компонентів. Як правило, туди входять подає воду в труби насос, розгалужена мережа трудопроводов, електромагнітні клапани, стаціонарні дощовики, і контролер, або садовий міні-комп'ютер, який всім цим керує. Вся водопровідна мережа саду підпорядковується контролеру. Його можна запрограмувати на 365 днів, охопивши при цьому кілька зон поливу. Крім того, він надійно захищений від стрибків напруги. На ділянці можна також встановити накопичувальну ємність для води, яка буде використовуватися для прогріву води, а також забезпечить якісний полив навіть при відсутності достатнього напору води.

До речі, ви можете найняти спеціалістів сайту green-art.in.ua, які можуть легко смонтировать систему автополива за вигідними цінами швидко та якісно!

Автоматична система поливу може бути спрощеною або ускладненою. У неї можна додавати нові пристрої з потрібними функціями. При цьому вона задоволена проста в експлуатації, і вимагає зусиль лише при її устрій та проектуванні. Її необхідно розміщувати в суворій відповідності з технічним проектом, який враховує особливості окремих рослин.

Якісне обладнання є запорукою грамотного проектування системи автополиву.

Крапельний полив являє собою особливу організацію поливу, при якому вода (найчастіше з поживними елементами і речовинами) вноситься безпосередньо в прикореневу зону малими зонами. При такій системі волога засвоюється рослинами найбільш ефективно. Також корені можуть «дихати», оскільки повітряна проникність грунту при цьому зберігається. Крім того, такий підхід сприяє уповільненню росту бур'янів. В результаті, вода надходить до рослин рівномірно, не допускаючи при цьому їх недоувлажнения або перезволоження.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь