Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

SSL сертифікат - захист та репутація вашого онлайн-бізнесу

Нажаль, в наші дні випадки шахрайства в інтернеті - не рідкість. Під загрозою можуть опинитися персональні дані користувачів всесвітньої павутини або навіть інформація по їх кредитних картах. Найчастіше такі інциденти відбуваються через те, що сайти не захищені SSL сертифікатами.

У наш час дуже важливо дбати про безпеку даних користувачів (особливо, якщо ви ведете бізнес в інтернеті). Відсутність захисту даних негативно позначиться на відвідуваності вашого сайту і показниках конверсії. А з недавніх пір неприхильними до «небезпечних» сайтів стали не тільки клієнти, але і пошукові системи.

Користувачі інтернету все частіше стали звертати увагу на наявність «замочка» в адресному рядку і "https" в адресі сайту. Ці ознаки вказують на те, що сайт захищений SSL сертифікатом. Не варто й говорити про те, що користувачі довіряють таким веб-ресурсів і охочіше залишають на них свої дані.

Secure Socket Layer - сучасний протокол для шифрування даних в мережі. Структура всесвітньої павутини організована таким чином, що перед досягненням кінцевої мети ваші дані можуть пройти через десятки серверів і мереж. Шахраї запросто можуть цим скористатися і вкрасти дані в процесі їх обробки. Якщо ж інформація буде захищена за допомогою SSL сертифікату, такого не станеться.

Якщо сайт буде захищений SSL сертифікатом, шахраї не зможуть викрасти дані, що передаються. Завдяки особливому алгоритму шифрування вони просто не зможуть отримати до них доступ.

Так само користувачі можуть беззастережно довіряти «захищеним» сайтам, адже вони напевно не фішингові: всі сайти з сертифікатом безпеки проходять незалежну перевірку спеціальних центрів сертифікації.

Навіщо потрібен SSL сертифікат?

SSL сертифікати не тільки захищають дані користувачів від зловмисників. Вони також підвищують позиції вашого сайту в пошуковій видачі, підвищують репутацію вашого сайту, викликають довіру клієнтів і збільшують показники конверсії.

Таким чином, якщо на вашому сайті користувачі вводять якусь персональну інформацію (навіть, якщо це просто e-mail адреса), варто задуматися про придбання SSL сертифікату. Якщо ж ви керуєте інтернет-магазином, то SSL сертифікат вам просто необхідний. При цьому варто враховувати, що такі сертифікати доступні не тільки для юридичних осіб. Якщо ви ведете бізнес як фізична особа підприємець, варіанти сертифікатів безпеки будуть і для вас.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь