Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь вина

Сьогодні теорії про позитивний вплив винних напоїв знаходять чимало противників, і не дивно - адже позитивного ефекту можна досягти, тільки вживаючи натуральний напій з винограду, а не той хімічний реактив, який продають несумлінні виробники за доступною ціною. До того ж саме «культура» вживання напою може принести користь, в той час як його ж надмірна дегустація найчастіше обертається негативними наслідками. Норма в 3 чаші в день - здавна вважалася оптимальною кількістю напою на одну людину.

Згідно з дослідженнями, сьогодні для нерозбавленого напою градусом близько 10% норма вживання, при якій актуальні суперечки про користь, становить не більше 400 грам з розрахунку на дорослу здорову людину.

Вино і різні захворювання

Точно встановлено, що пара келихів доброго вина в день сприяють збільшенню загального тонусу організму, позитивно впливають на травлення, мозкову активність, кровоносну систему, а також сприяють підвищенню рівня гемоглобіну в крові. Численними дослідженнями і експериментами точно встановлено, що в невеликих дозах при несистематично прийомі вино допомагає:

Знизити шанс розвитку онкологічних захворювань. Від 1 до 3 келихів вина в день надають позитивний ефект на зниження ризику розвитку цього неприємного захворювання. Але при перевищенні дози ефект зворотний, як і при вживанні напоїв з концентратів і хімічно активних компонентів.

Знизити ризик інфарктів, інсультів. Вино розширює судини і знижує рівень холестерину в крові. Воно рекомендується хворим для відновлення після інсульту і інфаркту. Але лікувальним ефектом володіє тільки червоне натуральне вино, яке ви можете придбати тут.

Збільшити опір організму до вірусних інфекцій. Традиційно регіони, де активно розвинене виноробство менше страждали від різних епідемій. Причому однаковим ефектом в цьому розрізі володіє як натуральне, так і розбавлене водою 1 до 1 вино. Насичене танином, воно дозволяє створити захисний бар'єр, оберігаючи клітини організму від інфекцій і патогенних організмів.

Правильне лікування вином

У багатьох країнах вино вважається напоєм корисним і шляхетним, хоча на кожен аргумент дослідників користі цього продукту знаходиться не менше вагомий контраргумент. Відомо, що розмовляти про користь напою можна тільки при правильному харчуванні і заняттях спортом. Важлива також міра вживання, якої в країнах пострадянського простору дотримуються рідко.

Більшість простудних захворювань, в тому числі бронхітів, ангін і запалень легень, лікуються теплим вином зі спеціями - глінтвейном. Надаючи зігріваючий і антисептичний ефект, вино (градус якого падає після нагрівання) допомагає також знизити температуру і зубний біль.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь