Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати готель?

Планування подорожі завжди починається заздалегідь, і тут варіанти два: довіритися туристичній компанії або ж відправитися в самостійну пригоду. Якщо ви вибрали другий варіант, то все традиційно починається з покупки квитків і вибору готелю. Далі мова піде саме про вибір готелю, який оптимально підходить для вас.

Як вибрати готель в залежності від типу відпочинку?

Для початку слід визначитися з типом відпочинку: активний (більшу частину часу плануєте проводити поза готелем) або більш спокійний (більшу частину часу плануєте проводити на території готелю або на прилеглому пляжі). У першому випадку підійде готель по типу «нічліг і сніданок з мінімумом зручностей». У другому - готель з додатковими послугами, список яких є на сайті готелю або сайті для бронювання. Якщо вас цікавить гостиница в Одессе, то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

Де бронювати готель?

Зараз існує маса варіантів для швидкого і комфортного бронювання. Найпоширеніші - це сервіс booking (підходить для готелів по всьому світу), agoda (краще підходить для Азії) або trivago (збирає і порівнює кращі пропозиції на найпопулярніших сайтах). Також ви можете проаналізувати інформацію на цих сайтах і порівняти її з офіційними сайтами готелів. Зверніть увагу: цілком може бути, що бронювання на офіційному сайті може виявитися дешевшим. Якщо ж ви маєте у своєму розпорядженні час і фінанси, то можете спробувати забронювати готель після приїзду в місто, тоді ціна може бути дуже вигідною, при цьому враховуйте, що номерів може не виявитися.

Як вибрати готель за відгуками?

Більшість сайтів дозволяють постояльцям залишати відгуки про готелі. Важливо враховувати, що зробити це можуть лише ті, хто реально проживав в готелі. Потрібно відзначити, що думка - штука суто індивідуальна: що одному добре - іншому погано. Тому чим більше відгуків прочитаєте, тим краще. Якщо є можливість, ознайомтеся з відгуками туристів з декількох країн, так можна скласти максимально об'єктивну картину.

Як вибрати готель для відпочинку з дітьми?

Плануючи подорож з дітьми, потрібно бути максимально уважними. Обов'язково уточніть наступну інформацію:

  1. чи надається додаткове місце/ліжечко або дитині доведеться спати з вами;
  2. чи є на території готелю дитячий майданчик;
  3. чи можливо скористатися дитячим меню або приготувати їжу самостійно;
  4. чи є поблизу розваги для дітей.

Як визначитися з типом харчування?

Як правило, готелі пропонують різні типи харчування. Якщо ви плануєте тільки нічліг, а далі активний відпочинок, то варто зупинитися лише на сніданку. Якщо ж виходити з готелю плануєте рідко, то вибирайте напівпансіон (сніданок+обід або вечеря) або повний пансіон (сніданок, обід і вечеря). Деякі готелі працюють за системою «все включено», тоді можна розраховувати не тільки на їжу, але і на місцеві алкогольні напої, розширена ж система пропонує ще й алкоголь міжнародних брендів.

Що із зірками і мережевими готелями?

Вибираючи готель, краще зупинитися на пропозиції міжнародної мережі: тут можна розраховувати на повну відповідність галузевим стандартам. У регіональних мережах справа йде трохи гірше, при цьому рівень також на висоті. Що стосується зірковості, то тут системи класифікації відрізняються від країни до країни і правило «чим більше зірок, тим краще» не завжди є виправданим. Уважно читайте опис номерів і послуг на сайтах. Є просте правило: 3 зірки припускають задовільну ступінь комфорту і оптимальне співвідношення ціна/якість.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь